Trečiadienio posėdyje Lietuvos radijo ir televizijos komisija pareiškė įspėjimą UAB „Tele-3“ dėl netinkamo programos transliavimo laiko bei netinkamo jos žymėjimo.

Nustatyta, kad televizijos programoje „TV3“ nuo 21 val. 5 min. transliuotas vaidybinis filmas „Valentinas vienas“, kuriame buvo rodoma daug erotinio pobūdžio scenų bei vartojama daug nešvankių, vulgarių žodžių ir išsireiškimų. Filmas buvo pažymėtas indeksu „N-14“.

Komisijos pranešime rašoma, kad filme paskleista viešoji informacija pagal neigiamą poveikį nepilnamečiams darančių scenų kiekį, trukmę ir pobūdį laikytina informacija, kuri daro neigiamą poveikį nepilnamečiams iki 18 metų.

Todėl pagal Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą turėjo būti pažymėta indeksu “S” ir transliuojama nuo 23 iki 6 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)