Atitinkamą įsaką pasirašė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Pasak leidinio, dokumentas buvo pasirašytas dar balandžio 22-ąją, bet oficialiame Kremliaus tinklalapyje jis dar nepaskelbtas.

Iš viso ordinais ir medalias bus apdovanota daugiau kaip 300 žmonių, tarp jų - apie 90 korespondentų. „Vedomosti" duomenimis, apie šimtą apdovanotųjų dirba Rusijos valstybinėje televizijos ir radijo kompanijoje, daugiau kaip 60 - Pirmajame kanale, po kelias dešimtis - televizijos kanaluose NTV, „Russia Today" ir holdinge „LifeNews".

V. Putinas aukščiausiai įvertino NTV generalinio direktoriaus Vladimiro Kulistikovo darbą - jis gaus II laipsnio ordiną „Už nuopelnus Tėvynei”. NTV kanalo informacijos tarnybos vyriausioji redaktorė Tatjana Mitkova bus apdovanota Garbės ordinu. Televizijos kanalo „Rossija" laidų vedėjas Ernestas Mackevičius pelnė Draugystės ordiną.

DELFI primena, kad Lietuvos radijos ir televizijos komisija laikinai dėl propagandinio turinio yra sustabdžiusi Rusijos televizijų RTR Planeta" ir NTV Mir Lithuania" transliacijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)