„Pirmiausiai didžiuojuosi tuo, kad DELFI nekuria nuomonės burbulų, bet atspindi įvairias puses, nors už tai dažnai yra ir peikiamas ar spaudžiamas“, – sakė portalo vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Ji apžvelgė skaitomiausius metų „Nuomonių ringo“ tekstus.

„Džiaugiuosi, kad DELFI pasirinko teisingai – populiariausiųjų tekstų dešimtuką sudaro mūsų gerbiamų apžvalgininkų Rimvydo Valatkos, Andriaus Tapino ir Andriaus Užkalnio tekstai.

Be to, prie išsamios ir įvairiapusės diskusijos prisideda ir būrys ne mažiau svarių DELFI autorių –šiemet prie DELFI apžvalgininkų prisijungusi Indrė Makaraitytė, ilgamečiai mūsų apžvalgininkai Vladimiras Laučius, Ramūnas Bogdanas, Kęstutis Girnius, Nida Vasiliauskaitė ir kiti – atleiskite, jei ne visus paminėsiu“, – kalbėjo M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Autorinės stiklo meistrės Sigitos Grabliauskaitės sukurtos skulptūros – Titanai – simbolizuoja stiprią ir atvirą asmenybę, drąsiai reiškiančią savo nuomonę, laužančią stereotipus ir skatinančią žmones atkreipti dėmesį į svarbius visuomenės reiškinius ir įvykius.

Už pilietinę drąsą ir vertybinę poziciją apdovanotas rašytojas Marius Ivaškevičius, savo tekstais atkreipęs dėmesį į Lietuvos žydų tragediją ir kvietęs eitynėmis pagerbti Molėtų žydų atminimą.

Titanas Už įžvalgą ir kitokį požiūrį atiteko žurnalistei Indrei Makaraitytei.

Už drąsų viešą žodį pagerbta Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kurios vardu apdovanojimą atsiėmė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Partija įvertinta už tai, kad jos nariai drąsiai ir argumentuotai reiškia nuomonę įvairiais valstybės gyvenimo klausimais.

Specialiuoju DELFI prizu pagerbta DELFI vyriausiosios redaktorės pavaduotoja politikai Loreta Laučiuvienė. Ji apdovanota Už nematomą, bet svarbų darbą, už idėjas ir žurnalistinę nuojautą.

Antras specialus DELFI prizas atiteko žurnalistui Andriui Tapinui. Savo tekstuose balsuoti raginusiam A. Tapinui prizas teko Už „homo interneticus“ atvedimą prie balsadėžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)