Audris Kutrevičius, teismo atstovas, vz.lt patvirtino, kad D. Kreivio skundo negauta. D. Kreivys gali apskųsti teismo sprendimą per 30 dienų nuo jo paskelbimo.

Buvęs ūkio ministras per Vilniaus miesto 1-os apylinkės teismą pateikė ieškinį bendrovei dėl asmens garbės bei orumą žeminančių ir tikrovės neatitinkančių duomenų paneigimo. D. Kreivys teismui nurodė, kad bendrovė šiemet sausio 10 d. savaitraštyje "Ekonomika.lt" ir to paties pavadinimo portale publikavo straipsnį "100 turtingiausių Lietuvos verslininkų", kuriame paskelbė teiginį "Dainius Kreivys, UAB "Makveža" - 170 mln. Lt". Anot eksministro, tai neatitinka tikrovės ir žemina jo garbę bei orumą. Politikas prašė įmonę įpareigoti laikraštyje bei portale išspausdinti tikrovės neatitinkančių duomenų paneigimą ir priteisti bylinėjimo išlaidas.

Tačiau teismas nusprendė neturįs pagrindo įmonės paskleistą informaciją pripažinti žeminančia garbę ir orumą. Teismas nutartyje aiškina, jog įrodinėdamas garbės ir orumo pažeidimo faktus D. Kreivys rėmėsi tik straipsnio skaitytojų komentarais, o jie negali būti vertinami kaip įrodymas, be to, D. Kreivys savitai interpretuoja teiginį, nes nei teiginyje, nei toliau einančiame paaiškinime, nei straipsnyje nėra kalbama apie D. Kreivio melą ar nesąžiningumą, kad D. Kreivys ir jo šeima turtu disponuoja neteisėtai ar kad slepia turto kilmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją