Spalio 2 d. laidose „Sveikas žmogus“ (TV3), „Sveikatos ABC“ (LNK) ir „Sveikatos kodas“ (BTV) buvo transliuota reklaminė informacija apie medicinines paslaugas, maisto papildus ir nereceptinius vaistinius preparatus. Reklaminiai siužetai nebuvo atskirti reklaminėmis vinjetėmis ir nebuvo pažymėti užrašu „Reklama”.

Pagal galiojančius teisės aktus reklama turėtų būti garsinėmis, optinėmis ar erdvinėmis priemonėmis atskiriama nuo programos turinio bei žymima žodžiu „Reklama“, o jos suminis laikas per vieną valandą turi sudaryti ne daugiau kaip 20 procentų.

Neišskirdami reklamos transliuotojai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymo 39 str. 11 p. 1 d. reikalavimus, o transliuodami daugiau reklamos nei leistina per valandą (TV3 reklama sudarė 65,22 proc., LNK – 80,36 proc., BTV – 64,67 proc.) – įstatymo 39 str. 11 d. 3 p. reikalavimus.

Už šiuos Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimus Lietuvos radijo ir televizijos komisija lapričio 16 d. paskyrė įspėjimus UAB „Tele-3“, UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ ir UAB „Baltijos TV“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją