Jis svarstė, kad galbūt taip padaryta siekiant, jog darbuotojai „per daug nesėdėtų (internete – DELFI), dirbtų darbus“. T. Čepelevskis negalėjo atsakyti, kodėl užblokuotas tik DELFI portalas, tuo tarpu skaityti kitus naujienų portalus galima.

T. Čepelevskis patikino, kad tai nesusiję su tuo, jog pastarosiomis dienomis DELFI daug rašoma apie „Sodros“ „skylę“ ir Vyriausybės sprendimą didinti „Sodros“ įmokų tarifą.

„Sodros“ direktorius Mindaugas Mikaila penktadienį dalyvauja seminare ir yra nepasiekiamas.

Blokavo dėl populiarumo?

Penktadienio popietę „Sodra“ išplatino pareiškimą, kuriame aiškina nuolat ribojanti priėjimą prie kai kurių internetinių svetainių. „Delfi.lt“ yra pasiekiama laisvai, apribojimai jai nėra taikomi kaip ir daugumai naujienų portalų. Tačiau „delfi.lt“ yra viena populiariausių internetinių svetainių, kuriai dėl to būtini dideli pralaidumo resursai, mažinantys interneto spartą“, - rašoma pranešime.

Kaip teigiama pranešime, pastaruoju metu vis daugiau draudėjų „Sodrai“ socialinio draudimo (SD) pranešimus siunčia elektroniniu būdu. Šią savaitę esą buvo gauti daugelio darbdavių nusiskundimai dėl techninių trukdžių pateikiant šiuos pranešimus. Todėl, pasak pranešimo, „Sodros“ informacinės sistemos specialistai ėmėsi laikinų priemonių siekdami palengvinti SD pranešimų teikimą.

Dėl to laikinai buvo padidintas apribotos prieigos internetinių svetainių skaičius (dažniausiai lankomų internetinių svetainių), tarp jų pakliuvo ir „delfi.lt“.

„Sodra“ tikina, kad apribojimai „laikini“, tėra susiję tik su SD pranešimų teikimo palengvinimu. Šiuo metu jie jau panaikinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją