„Vakar išėjo paskutinis „Respublikos“ numeris“, – DELFI patvirtino „Respublikos“ leidinių“ direktorė Diana Veleckienė. Į klausimą, ar vietoje „Respublikos“ galima tikėtis naujo leidinio, D. Veleckienė atsakė, kad „staigmenų iš „Respublikos“ visada galima tikėtis“.

„Aišku, vieno dienraščio leidybos pabaigimas šiek tiek mūsų auditoriją sumažins, bet ne tiek, kad artimiausi mūsų konkurentai mus pavytų“, – sakė D. Veleckienė.

Pasak jos, ir toliau bus leidžiamos „Vakaro žinios“, regioniniai laikraščiai „Vakarų ekspresas“, „Šiaulių kraštas“, „Plungės žemaitis“, „Biržiečių žodis“, Joniškio „Sidabrė“, priedai „Laisvalaikis“ ir „TV publika“.

Pasak D. Veleckienės, kiti leidiniai eis ir toliau, nes nebuvo taip drastiškai valdžios nubausti. Ką daryti prenumeratoriams, bus paskelbta birželio 1-ąją.

Tuo metu penktadienį pirmajame „Vakaro žinių“ puslapyje pasirodė skelbimai apie Panevėžio, Marijampolės ir Kauno centre parduodamas „Respublikos“ administracines patalpas.

DELFI primena, kad Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (ŽLEK) balandžio pabaigoje „Respubliką“ pripažino neetišku leidiniu. Dėl šio sprendimo „Respublika“ neteko Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos, taip pat negali dalyvauti viešuosiuose konkursuose viešinimo paslaugoms pirkti.

Dienraštį leidžiančioje bendrovėje „Respublikos leidiniai“, portalo Rekvizitai.lt duomenimis, dirba 124 darbuotojai – per porą mėnesių jų sumažėjo keliomis dešimtimis. Įmonės ekonominė būklė vertinama kaip vidutinė, skolų „Sodrai“ neturi. 

Riziką vertinančios bendrovės „Creditinfo“ duomenimis, 74 proc. bendrovės akcijų valdė Vitas Tomkus, 15 proc. - Justinas Tomkus, 10 proc. - Rytis Tomkus, likęs procentas priklausė bendrovei „Ateities dizainas“. Vėlavimo atsiskaityti rizika įvardinama kaip labai aukšta, bankroto reitingas – aukštos rizikos.

Dienraštis „Respublika“ leistas nuo 1989 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)