Tokią informaciją pirmadienį pateikia leidinys „The Financial Times“, anksčiau taip pat priklausęs „Pearson“, tačiau vėliau parduotas Japonijos „Nikkei“ už 844 mln. svarų.

Leidinio šaltiniai nurodo, kad seniausio verslo savaitraščio „The Economist“ bei tyrimų grupės „Economist Intelligence Unit“ stambiausiais akcininkais taps Rothschildų bei Agnelli šeimų atstovai.

Laikraštis patikslina, kad kalbama apie 50 proc. „The Economist Group“ akcijų paketo pardavimą – šiuo metu jį kontroliuoja žiniasklaidos grupė „Pearson Plc“. Sandoris gali būti pasirašytas jau šią savaitę.

Leidinio pašnekovai patikslino, kad parduodamos akcijos sudomino dabartinius bendrovės dalies savininkus Rothschildus ir investicijų bendrovę „Exor“, kontroliuojamą Agnelli šeimos.

Kol kas tiek „Pearson“, tiek ir Rothschildų  šeimos atstovai pasirodžiusią informaciją komentuoti atsisakė. Tiesa, „Exor“ atstovas ją patvirtino pareiškęs, kad bendrovė planuoja didinti savo dalį grupėje.

Pirmoji informacija apie leidyklos „Pearson“ planus parduoti „The Economist Group“ pasirodė liepos mėnesio pabaigoje. Žurnalas „The Economist“, priklausantis grupei, buvo įkurtas 1843 metais. 2014-aisiais jo veiklos pelnas siekė 60 mln. svarų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)