Abu laikraščiai pabrėžė savo nuomonę, kad dabartinės Didžiosios Britanijos sudėties išsaugojimas atitinka Škotijos nacionalinius interesus.

"Argumentai, ginantys [Anglijos ir Škotijos] sąjungą, dominuoja, - pastebi "The Financial Times". - Imperijos ir valstybės neapdraustos nuo griūties, bet pasitaiko nedaug precedentų, kai tai vyko stabiliose šiuolaikinėse demokratinėse struktūrose taikiu metu", stabilios ekonomikos plėtros laikotarpiu", - teigiama pranešime.

"Mūsų laikraščiui atėjo metas pareikšti, kad atsisakymas yra beprasmiškas sumanymas, ypač pavojingas ir neprognozuojamas", - pabrėžė FT redakcinio straipsnio autorius. Sąjunga, pasak jo, tai "ne koks niekutis, kurį galima išmesti".

Laikraštis "The Scotsman" teigia, kad Škotijai dėl jos pačios interesų būtų naudingas "ne atsiskyrimas, o sąjungos išsaugojimas ir pasinaudojimas jos privalumais siekiant pažangos". "Tokią nuomonę diktuoja ne baimė ar patriotizmo stoka. Priešingai. Svarbiausia - užkirsti kelią rizikai. Tai gerai apgalvota nuomonė, prie jos prieita įvertinus rizikas, kurių gali kilti dėl galimų įgytų pranašumų ir praradimų", - teigia laikraštis.

Referendumas dėl Škotijos nepriklausomybės vyks rugsėjo 18 dieną.

Trečiadienį paskelbti viešosios nuomonės apklausos rezultatai parodė, kad Škotijos nepriklausomybės šalininkų ir šįkart yra mažiau nei tų, kurie pasisako už vieningą Britaniją.

Trečiadienį Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas prieš rugsėjo 18 dieną vyksiantį referendumą prašė škotų atsisakyti nepriklausomybės siekio, norint išlaikyti vieningą Jungtinės Karalystės "šeimą".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)