Žurnalistės R. Janutienės vedama laida „Paskutinė instancija“ buvo parodyta įprastu pagal televizijos programą laiku. Tuo metu praėjusią savaitę žiūrovai galėjo pamatyti tik senus laidos reportažus. Tąkart eterio neišvydo „Paskutinės instancijos“ laida apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

DELFI primena, kad šios anonse buvo teigiama, kad apie prezidentės valdymo ypatumus kalbės buvęs Seimo narys Arūnas Valinskas. „Buvau vienas iš daugelio, kurių pokalbių išklotinės atsidurdavo ant prezidentės stalo“, - anonse sakė A. Valinskas. Taip pat buvo užsiminta, kad laidoje bus rodomos D. Grybauskaitės asmeninės biografijos detalės. Pasak TV3 etikos sekretoriaus Sigito Babiliaus, laida senais reportažais buvo pakeista dėl įmonės viduje galiojančio etikos kodekso.

DELFI primena, kad šiandien susisiekus su R. Janutiene, žurnalistė sakė, kad komentuoti, kodėl televizijos iniciatyva buvo nutraukta sutartis, ji negalinti. Tuo metu TV3 etikos sekretorius ir naujienų tarnybos vadovas Sigitas Babilius atskleidė, kad išsiskyrė televizijos ir žurnalistės požiūriai. „Apgailestaujame, kad Rūtos ir televizijos požiūriai į etiką bei žurnalisto darbo kokybę išsiskyrė ir mūsų dialogas nutrūko“, - teigiama televizijos pateiktame pranešime.

S. Babilius teigė, kad per pastaruosius kelerius metus R. Janutienės sukurtos programos įvairių žurnalistų savireguliacijos, valstybės institucijų bei teismų buvo daugiau nei penkis kartus pripažintos pažeidžiančios įstatymus ar etikos normas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (542)