Vidiniame pranešime visiems darbuotojams "News International" generalinis direktorius Tomas Mockridge'as nurodė, kad pirmasis laikraščio "The Sun on Sunday" numeris išeis vasario 26 dieną.

Pastarosiomis dienomis devyni dabartiniai ir buvę "The Sun" darbuotojai buvo suimti po to, kai "News Corp." slapta vidinio tyrimo tarnyba, kuriai buvo patikėta tikrinti elektroninius laiškus, išlaidų sąskaitas ir darbo kompiuterius, ieškant nusikalstamos veiklos požymių, perdavė informaciją policijai.

Šie areštai yra dalis platesnio tyrimo dėl žurnalistų mokėjimų policijai mainais į suteikiamą informaciją ir kitų neteisėtų informacijos rinkimų metodų, dėl kurių Didžiojoje Britanijoje pernai kilo didelis skandalas, sukrėtęs politikos, žiniasklaidos ir policijos bendruomenes.

"The Sun on Sunday" pakeis buvusį seniausią Britanijos sekmadieninį laikraštį "News of the World", kurį "News Corp." netikėtai uždarė pernai liepą, kai tyrimas dėl jo žurnalistų vykdyto telefoninio šnipinėjimo sukėlė visuomenės pasipiktinimą.

"News Corporation" aiškiai pademonstravo ryžtą išsiaiškinti, kas vyko blogai praeityje, ir mes iš pagrindų keičiame savo veiklą", - rašoma T.Mockridge'o žinutėje.

Ten pat nurodoma, kad R.Murdochas, kuris praeitą savaitę atvyko į Londoną padrąsinti "The Sun" darbuotojus po kelių įtakingų šio dienraščio žurnalistų arešto, prižiūrės naujojo laikraščio pristatymą.

"Esu tikras, kad kiekvienas iš mūsų pasinaudos galimybe susiimti ir užtikrinti puikią naują aušrą "The Sun" ateinantį sekmadienį", - nurodė direktorius.

R.Murdochas įsigijo "The Sun" 1969 metais ir greitai pavertė jį sensacijų besivaikančiu bulvariniu dienraščiu, pagarsėjusia savo įtaka politikos pasauliui, kampanijomis, lengvo turinio istorijomis, sekso skandalais, reklaminėmis antraštėmis ir merginų apnuogintomis krūtinėmis nuotraukomis 3-ajame puslapyje.

Naujausias skandalas, skaudžiai smogęs "News International", kuri leidžia laikraščiui "The Sun", "The Times" ir "Sunday Times", sukėlė nuogąstavimų, kad R.Murdocho vizitas Londone žymės šio 80-mečio magnato visišką pasitraukimą iš Britanijos žiniasklaidos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją