LRT bendrasis 2006 m. veiklos rezultatas prieš apmokestinimą yra teigiamas – 131 tūkst. Lt ir, palyginti su ankstesniais metais, pagerėjo 1,1 mln. Lt.

Tačiau po 2006 m. pelno mokesčio ir socialinio mokesčio bei 2005 m. pelno mokesčio perskaičiavimo grynasis veiklos rezultatas yra neigiamas.

Ataskaitoje rašoma, kad jeigu valstybės finansavimas ir ateityje neviršys viešųjų paslaugų teikimo grynųjų išlaidų, LRT turės uždirbti pakankamai komercinių lėšų veiklos tęstinumui užtikrinti. Komercinės pajamos bendrame LRT biudžete sudaro 36 proc. visų pajamų.

Bendras LRT biudžetas 2006 metais buvo 68,5 mln. Lt. Iš jų 42,3 mln. Lt sudarė valstybės finansavimas, gautas sąnaudoms kompensuoti, – 3,3 mln. Lt, arba 8,5 proc., daugiau nei 2005 metais.

LRT už suteiktas paslaugas uždirbo 24,7 mln. Lt – 5,1 mln.Lt, arba 25,7 proc. daugiau, palyginti su 2005 m. Projektams įgyvendinti panaudota 445,4 tūkst. Lt ES struktūrinių fondų lėšų.

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, kaip pelno nesiekiantis juridinis asmuo, vykdo ne tik komercinę veiklą, kuri yra šalutinė, bet ir visuomenei naudingą veiklą, kuri LRT yra pagrindinė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją