Žurnalistų dienos, kaip visuomet, pradedamos gegužės 7‒ąją ― spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Saulėtą šios dienos popietę žmonės rinkosi į Vilniaus universiteto, Žurnalistikos instituto kiemelį. Renginį nuotaikinga daina pradėjo pirmakursė Milda Noreikaitė. Vėliau sekė Vilniaus universiteto (VU), Komunikacijos fakulteto dekano doc. dr. Andriaus Vaišnio kalba. Dekanas džiaugėsi veikliais studentais ir sveikino susirinkusiuosius gražios šventės proga. Po pakilios dekano kalbos, vietą prie mikrofono užėmė Rimantė Gaičevskytė, VU Komunikacijos fakulteto, integruoto informacijos centro direktorė. Moteris džiaugėsi kasmet vis pilnėjančia žurnalistų dienų auditorija ir skatino, net ir baigus mokslus, nepamiršti universiteto, tai įgyvendinti padeda VU Alumnus draugija.

Jau tradicija tapę apdovanojimai žurnalistų dienų atidaromojo renginio metu, šiemet taip pat nebuvo užmiršti. Pirmosios apdovanojimus gavo jaunųjų žurnalistų rašinių konkurse dalyvavusios merginos ― Laura Bilinskaitė, Aistė Pagirėnaitė, Emilija Gaivenytė ir vienintelė video - reportažą parengusi Kristina Pažėraitė. Taip pat, renginio metu buvo įteiktos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijos, kurias įsteigė Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija.

Vinco Kudirkos premija šiemet atiteko žurnalistui, rašytojui, LŽS kelionių ir pramogų klubo pirmininkui ― Gerimantui Statiniui, už knygą „G.Akstino viršūnė. Senojo ledkirčio istorijos“. O Vytauto Gedgaudo premija apdovanota Aldona Armalė, už knygą „Jonas Biržiškis. Nenuspėjami gyvenimo viražai“. Nepamiršti liko ir žurnalistikos programos studentai. Už geriausiai regioninėje spaudoje atliktą praktiką apdovanota ― Agnė Pakėnaitė, nacionalinėje spaudoje geriausiai praktiką atliko Viktorija Vosyliūtė, audiovizualinę praktiką geriausiai atliko ― Jovita Sukackaitė, o geriausio baigiamojo darbo autore pripažinta Jogintė Bučinskaitė.

Po iškilmingos ir džiugos apdovanojimų ceremonijos susirinkusiųjų laukė antrakursių žurnalistų grupės ir Žurnalistikos instituto absolvenčių ansamblio atliekamos dainos. Vėliau renginio vedėjai visus kvietė į vakaronę, priminė, kad iki pat penktadienio vyks įvairūs renginiai bei susitikimai, kuriuose bus ne tik įdomu, bet ir naudinga apsilankyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)