„Verslo žinių“ konferencijoje „Best Internet 2014” kalbėjęs švedas, šių metų interneto kategorijos Kanų liūtų (Cannes Cyber Lions) vertinimo komisijos narys Tony Hogqvistas dalijasi savo įspūdžiais peržiūrint daugiau nei 3700 reklamų bei dalija patarimus, kaip sukurti pritrenkiančią reklamos kampaniją.

„Kai pradėjau dirbti reklamoje pirmas dalykas, kurį sužinojau, kad visi čia pamišę dėl apdovanojimų. Negalėjau suprasti kodėl, - kalbėjo Lietuvoje viešintis švedas. - Tačiau tik pats ten sudalyvavęs supratau, kad mano požiūris pasikeitė. Reikia pajausti tą euforiją, kurią jauti, kai prie tavęs prieina žmonės ir sako, kad tavo darbas buvo įspūdingas“.

Su kitais komisijos nariais vertindamas interneto reklamas T. Hogqvistas teigė atkreipiantis dėmesį į tai, kokios inovacijos, naujovės yra panaudojamos reklamoje ar reklamos kampanijoje bei vertina, koks reklamos efektyvumas tiek trumpoje, tiek ilgoje perspektyvoje.

„Jei su reklama norima patraukti dėmesį, reikia mąstyti taip, kaip mes. Negalima siūlyti komplikuotos istorijos, kurios per pirmų 30 sekundžių nesupranti. Bet kartu reikia nepamiršti, kad mes, komisijos nariai, taip pat esame vartotojai“, - tęsė konferencijos dalyvis.

Dalindamasis savo patirtimi švedas pirmiausia patarė kuriant reklamas internetui investuoti ne į pačias kampanijas, bet galvoti, kaip reklamos kampaniją paversti ilgalaike. Tai, pasak jo, padeda padaryti internete sukurtos specialios platformos.

Kaip pirmą pavyzdį reklamos pasaulio atstovas paminėjo „Bic“ rašiklių pasaulinę kampaniją, kviečiančią pasidalinti savo rašysena ranka.

Kitas pavyzdys - „Nar Mobile“ socialinė kampanija „Donor Cable“, kuri specialiu laidu/apyranke kviečia pasidalinti ne tik mobiliojo telefono energija su kitu telefonu, bet ir krauju su Azerbaidžano ligoniais.

Dar vienas sėkmingos reklamos kompanijos pavyzdys - „Ogilvy Asia“ kūrinys, kuris žaisminga forma atskleidžia, kaip neigiami žodžiai gali virsti ginklu.

Kitas patarimas, kuriuo pasidalijo švedas, - kuriant reklamą nepradėti nuo idėjos. Geriau surasti gilią įžvalgą ir tik vėliau ją įvilkti į idėją.

Viena iš šia idėja paremtų sėkmingų reklamos kampanijų, T. Hogqvisto teigimu, įžvalga dėl uraganų vardų – kodėl jie pavadinami eilinių žmonių vardais. Reklamos kūrėjai klausia, kodėl jų nepavadinti politikų, neigiančių klimato kaitos teoriją, vardais.

Šiandienines tendencijas sekantiems reklamos kūrėjams patariama nepamiršti ir interaktyvumo. Švedo teigimu, tuo pasinaudojo „Canal +” Ispanijoje atstovai, sukurdami šauksmų banką.

Dar viena reklama, paskatinta kūrėjų kūrybiškumo, - „Honda“ atstovų kūrinys, kurioje panaudojant šiuolaikines technologijas ir 1989 m. įrašais atkartotas brazilo Ayrton Senna istorinis Japonijos Grand Prix lenktynių pasirodymas.

„Žmonėms nerūpi reklama. Jiems rūpi tai, kas įdomu“, - Vilniuje vykusioje konferencijoje kalbėjo švedas. Reklamos specialisto teigimu, lokalios reklaminės kampanijos gali sulaukti didelės sėkmės ir išpopuliarėti už lokalios vietos ribų.

„Nekurkite per daug komplikuotų reklamų, paprastumas visada laimi“, - pabrėžė švedas.

Vienas geriausias to pavyzdys - „British Airlines“ reklama, kurioje speciali sistema priverčia vaiką reklamoje bakstelėti į dangų, kai jame skrenda šios bendrovės lėktuvas.

Paprastu, bet itin sėkmingu rezultatu konferencijos dalyvis įvardijo ir „Burger King“ sugalvotą kampaniją, kurios metu buvo skelbiama, kad paskutinis jų „Facebook“ puslapyje parašęs miesto pavadinimą nulems, kur po 15 metų pertraukos bus atidarytas „Burger King“ restoranas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)