Į etikos inspektorę dėl A. Ramanausko pasisakymų kreipėsi „Metų durniumi“ minėtuose rinkimuose nominuotas buvęs BNS vyriausiasis redaktorius Artūras Račas ir Socialdemokratų partija. A. Butkevičiui A. Ramanauskas skyrė „Metų idioto“ titulą, jį išvadino „skystakiaušiu fūfeliu“, „prietaisu“, nepagailėjo ir kitų epitetų.

A. Račas į etikos inspektorę kreipėsi dėl saviraiškos laisvės ir pagrindinių visuomenės informavimo principų pažeidimų.

A. Račo skundą ištyrusi Z. Zamžickienė nusprendė įspėti A. Ramanauską dėl Visuomenės informavimo įstatymo 3 str. 2 dalies pažeidimo ir reikalauja pašalinti pažeidimą iš „Facebook“ esančios paskyros pašalinant skundžiamo turinio informaciją.

Minėtas Visuomenės informavimo įstatymo straipsnis numato, kad viešosios informacijos rengėjai, skleidėjai, žurnalistai ir leidėjai savo veikloje vadovaujasi Konstitucija ir įstatymais, Lietuvos Respublikos tarptautinėmis sutartimis, humanizmo, lygybės, pakantos, pagarbos žmogui principais, gerbia žodžio, kūrybos, religijos ir sąžinės laisvę, nuomonių įvairovę, laikosi profesinės etikos normų, Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso nuostatų, padeda plėtoti demokratiją, visuomenės atvirumą, skatina visuomenės pilietiškumą ir valstybės pažangą, stiprina valstybės nepriklausomybę, ugdo valstybinę kalbą, tautinę kultūrą ir dorovę.

A. Račas skunde taip pat reikalavo žurnalistų Audriaus Bačiulio ir Andriaus Užkalnio atsakomybės, kurie A. Ramanausko tekstą išplatino savo „Facebook“ paskyrose. Jiems, kaip antriesiems šaltiniams, jokia atsakomybė nebus taikoma.

Z. Zamžickienė atkreipė dėmesį, kad A. Ramanauskas pagarbiai atsakė į užduotus klausimus ir pateikė savus paaiškinimus. Etikos inspektorė atsakė ir skundą atsiuntusiems socialdemokratams – jiems persiuntė nuasmeninintą sprendimo dėl A. Račo skundo kopiją.

„Galėčiau išimti, jei žinočiau, kaip tai techniškai padaryti, bet ten reikia giliai lįsti“, – pirmadienio rytą DELFI sakė A. Ramanauskas. Po kurio laiko jis patikslino, kad įrašą vis dėlto išims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)