„Labai įžeidu ir absurdiška teigti, kad mes galime šantažuoti Europą“, – pareigūnas sakė žurnalistams Londone, kur Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis susitiko su savo britų kolega Geoge'u Osborne'u.

„Po pergalės rinkimuose britų žiniasklaidos... ypač (žurnalo) „Economist“ požiūris yra neigiamas“, – sakė šaltinis.

Graikijos vyriausybė „nesitikėjo, kad „Economist“ panaudos antikinę graikų skulptūrą, kad pasiųstų tokią neigiamą žinią“, – pridūrė jis.

Naujausio savaitraščio numerio viršelyje išspausdinta šautuvą laikanti Venera ir užrašas „Nagi, Angela, padaryk man paslaugą“ (Go ahead, Angela, make my day), primenantis frazę iš serialo apie policininkus su Clintu Eastwoodu „Purvinasis Haris“.


2011 metais graikus supykdė Vokietijos žurnalas „Focus“, savo viršelyje pavaizdavęs vidurinįjį pirštą nepadoriai atkišusią Venerą ir užrašą „Sukčius euro šeimoje“ (Betrueger in der Euro Familie).

Naujasis Graikijos kairiųjų vyriausybės vadovas Alexis Tsipras kaltina Vokietiją, kad ši verčianti laikytis griežto taupymo programų, kurias jo vyriausybė pažadėjo nutraukti.

Pirmadienį A.Merkel pareiškė, kad ateityje laukia „sunkios derybos“, tačiau pabrėžė, kad Berlynas nori „draugiškų santykių su naująja Graikijos vyriausybe“, o A.Cipras bus „laukiamas svečias“ Berlyne.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)