LTV, kaimyninės Lenkijos visuomeninis transliuotojas, Kipro ir Danijos nacionaliniai transliuotojai yra tarp sėkmingiausių savo auditoriją plečiančių transliuotojų.

Kaip DELFI sakė LRT atstovė ryšiams su visuomene Virginija Bunevičiūtė, 2001 metais LTV reitingas buvo 9 proc., 2004 m. – 12,5 proc., 2005 m. – 13,5 proc., o šių metų birželį – 15,5 proc.

Visose Europos šalyse konkurencija tarp visuomeninių ir komercinių transliuotojų pastaraisiais metais paaštrėjo. Rezultatas - ne visuomeninių transliuotojų naudai. Jei 1995 metais Europos visuomeniniai transliuotojai turėjo 46 proc. visos žiūrovų auditorijos, tai iki 2003 metų ši auditorijos dalis sumažėjo iki 32 proc., o 2005 metais dar smuktelėjo 1 proc.

EBU televizijos departamento direktorius Bjornas Erichsenas susirūpinęs, kad mažėjanti auditorija kelia grėsmę nacionalinių transliuotojų misijai.

„Reikia gebėti konkuruoti su komerciniais transliuotojais. Kurti naujus, patrauklius laidų formatus. Jei jų nesukurs visuomeniniai transliuotojai, tai padarys komercinės televizijos. O žiūrovai persijungs kanalą“, - pabrėžė B.Erichsenas.

Įvertinusi pasiektą pažangą, EBU svarsto galimybę 2008 metais Vilniuje surengti Europos visuomeninių radijo transliuotojų metinę asamblėją. Tai būtų pirma EBU asamblėja Baltijos šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją