Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras bei Lietuvos žurnalistų sąjunga 2013–2014 m. įgyvendino projektą „Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje“. Šio projekto tikslas – supažindinti visuomenę su Lietuvos religine įvairove, skatinti žmogaus teisių pažinimą bei jų sklaidą religijų srityje. Projektui finansavimą skyrė Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo NVO programa.

Vienas iš projekto uždavinių – supažindinti Lietuvos žiniasklaidoje dirbančius žurnalistus su religinės įvairovės problema, paskatinti juos domėtis šia problema ir surengti konkursą geriausiai religinę įvairovę vaizduojančiam straipsniui ir fotografijai ar jų ciklui. Komisija, įvertinusi konkursui, vykusiam 2014 m. kovo–balandžio mėnesiais, pateiktus darbus, atrinko prizininkus ir straipsnius, kurie turėtų patekti į šį leidinį.

Geriausiai religinę įvairovę atspindinčio straipsnio konkurso nugalėtojai išsidėstė tokia tvarka:
I vietą užėmė Daivos Červokienės straipsnis „Totorių namuose dažniausiai pamatysi Vytauto Didžiojo portretą“;
II vietą užėmė Ritos Briedienės straipsnis „Bobriškis: tarytum iš čia kas būtų sentikius išvaręs“;
III vieta skirta DELFI žurnalisto Mindaugo Jackevičiaus straipsniui „Sociologė: mokyklose reikia religinio švietimo, kad vaikas, atėjus laikui, pats pasirinktų religiją“ .

Geriausiai religinę įvairovę vaizduojančios fotografijos konkurso nugalėtojai išsidėstė tokia tvarka:
I vieta – Ieva Budzeikaitė už fotografijų ciklą „Lietuvos žydų bendruomenė“;
II vieta – Ramūnas Guiga už fotografijų ciklą „Krišnos sąmonės organizacija“;
III vieta – Vidmantas Balkūnas už fotografijų ciklą „Lietuvos senovės baltų bendruomenės vyriausiojo krivio laidotuvės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)