„Užkalnis yra vienas labiausiai atpažįstamų prekės ženklų šiuolaikinėje Lietuvos žiniasklaidoje. Jis nestabdydamas rašo daugybėje sričių – nuo politikos ir ekonomikos iki maisto kritikos ir kelionių, ir visur tai daro savaip, erzindamas ir juokindamas. Esu tikra, populiariausiame Lietuvos portale šis autorius galės dar labiau atsiskleisti ir džiuginti skaitytojus“, – sakė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, DELFI vyriausioji redaktorė.

Nuo rytdienos DELFI skaitytojai ras savaitinę Andriaus skiltį, kur jis žada nedozuoti spalvingos kalbos ir skaitytojo sąmonę kaitinančių vaizdinių ir palyginimų, o taip pat skaitytojų pamėgtas restoranų apžvalgas. „Andrius, galima sakyti, vienas sukūrė ir išpopuliarino maisto kritikos žanrą, o maisto įstaigų vertinimai žąsimis tapo bendrinės kalbos dalimi“, – sako Vytautas Benokraitis, DELFI direktorius. Pasak jo, A. Užkalnis portale rašys apie viską, apie ką norės skaityti publika – žanro ribos labai plačios.

„Aš rašysiu tol, kol mane skaitys, o kadangi skaito vis daugiau, tai ir rašymo gausės. Jūs niekur nuo manęs nepabėgsite, aš būsiu visur. Ilgainiui bijosite ir šaldytuvą atsidaryti, kad iš ten neiššokčiau“, – sako A. Užkalnis.

Naujasis DELFI autorius yra išleidęs penkias knygas, kviečiamas skaityti paskaitų ir kalbėti įvairiausioms auditorijoms nuo moksleivių iki studentų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, ir visiškai nenusimena, kad dešimtys tūkstančių interneto skaitytojų negali tverti nepakomentavę ir nepareiškę, kad autoriaus nekenčia ir niekada neskaito.

„Jie visi yra mano auditorija, aš esu jų blogas įprotis ir jų silpnybė. Jie nekenčia manęs ir negali be manęs gyventi. Esu jiems dėkingas, kad jie yra ir skaito, bet jų raginimai neberašyti ar emigruoti ir jų purkštavimai manęs nepasiekia: man tuo nereikia užsiimti. Liūtas žolės neėda“, – sako A.Užkalnis.

Pats A. Užkalnis sako, kad jam įdomu pažiūrėti, kaip pavyks prisijaukinti didžiausio interneto portalo auditoriją. „Niekas nebūna skaitomiausias savaime. Tai ne Dievo dovana, tai darbas: nuolatinis skaitytojo stebinimas ir gluminimas, žaidimas su juo, galvojimas dviem ėjimais į priekį ir bandymas rasti santykį su tuo, kas įdomu ir sava didžiajai daliai žmonių, kurie ir darbo dieną, ir poilsio vakarą pradeda nuo portalo skaitymo. Žinių portalas yra tai, kas mums anksčiau buvo televizija. Portalo autoriai – tai tas pats, kas televizijos veidai: pažįstami ir prisijaukinti“, – sako jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (723)