„Schibsted Media Group“ darbuotojų atstovų grupė, kurios atstovais prisistato Mortenas Lia, Svenas Arne Buggelandas ir Marianne Falk, dėl galimo „Eesti Meedia Group” pardavimo yra pareiškę nuomonę vietos žiniasklaidoje.

Grupės darbuotojų atstovai dėsto, jog „apgailestauja, kad „Schibsted“ svarsto galimybę palikti (Baltijos šalių - DELFI) regioną“, nes žiniasklaidos verslai yra viena pagrindinių „Schibsted“ veiklos sričių.

Jų nuomone,  „Schibsted“ turėtų stiprinti, o ne silpninti savo pozicijas grupės valdomų žiniasklaidos priemonių rinkoje.

„Schibsted Media Group” komunikacijos vadovas Andersas Rikteris DELFI sakė, jog grupė nusprendė peržiūrėti savo valdomų verslų portfelį.

„Schibsted“ valdo „Eesti Meedia“ (EEM) 15 metų, nuo 1998 m. birželio. Mes didžiuojamės, kad EEM, būdami mūsų nuosavybės dalimi, išaugo į brandų, finansiškai stiprų ir strategiškai gerai pasiruoštą žiniasklaidos grupę Estijoje ir Baltijos šalyse. Kaip dalis nepertraukiamos „Schibsted“ strateginės raidos, mūsų pareiga yra įvertinti, ar mes esame geriausi savininkai visoms mūsų portfeliui priklausančioms įmonėms. Kaip šios strateginės peržiūros dalį mes svarstome alternatyvius sprendimus su vadovybe“, - komentavo A. Rikteris.

Pasak jo, „Schibsted“ dvi pagrindinės strateginės kryptys yra žiniasklaidos priemonės ir klasifikuoti tinklalapiai.

„Jei ir kai susitarimas bus pasiektas, mes tai paskelbsime oficialiu pranešimu (per vertybinių popierių biržą - DELFI). Mes nekomentuosime šio proceso detalių jo eigos metu“, - teigė A. Rikteris.

Skelbta, kad  „Schibsted“ derasi dėl galimybės savo verslą Baltijos valstybėse parduoti Estijos žiniasklaidos grupės „Eesti Meedia“ vadovams - Martui Kadastikui, Toomui Issakui, Meeliui Luhtui.

M. Kadastikas interviu „Postimees“ yra patvirtinęs, jog „Eesti Meedia“ vadovai suinteresuoti šiuo sandoriu, tačiau pabrėžė, kad jau du mėnesius trunkančių derybų baigties verta tikėtis ne anksčiau kaip po poros savaičių. M. Kadastikas teigė, jog „Schibsted“ dėl šio sandorio derasi tik su „Eesti Meedia“, ir jis nėra įmonės „gelbėjimo operacija“.

„Schibsted Media group“ vadovas Lietuvoje Tomas Balžekas DELFI yra sakęs, kad pirmiausia reikia sulaukti, kol bus sudarytas sandoris.

Lietuvoje „Schibsted Media group“ valdo žurnalus „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, „Edita“, naujienų portalą 15min.lt, skelbimų portalus autoplius.lt, domoplius.lt bei plius.lt.

Baltijos šalyse „Schibsted“ priklauso Estijos dienraštis "Postimees", leidyklos "Kroonpress", televizijos "Kanal2", penkių didžiausių Estijos regioninių laikraščių, taip pat dalis Baltijos šalyse leidžiamų žurnalų savininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)