„Tikrina informaciją, kuri buvo kažkada anksčiau pateikta apie tuos „vokelius“ Kadangi vėl išlindo informacija apie kažkokius negerus dalykus, tai Mokesčių inspekcija tikrina „vokų“ klausimą, kadangi tai jų kompetencijos reikalai. Mes žiūrime, kaip yra su darbo grafikais, dokumentais. Pagal savo kompetenciją daugiau žiūrim“, - DELFI sakė V. Mačiulaitis.

Paklaustas, ar tikrinant įmonės inspektoriai paprastai lankosi įmonių biuruose, vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius patvirtino: „Tikrinimo metu inspektoriai važiuoja į įmones“.

Tačiau V. Mačiulaitis sako daugiau negalįs komentuoti, nes įmonės nėra informuojamos apie netikėtus patikrinimus.

„Nieko absoliučiai negaliu komentuoti ir nekomentuosiu, kol nebaigtas tikrinimas. Todėl, kad nelegaliam darbui tikrinti, darbo poilsio laikui visokiems reikalams įmonės neinformuojamos apie numatomą patikrinimą ir daromi netikėti patikrinimai“, - sakė V. Mačiulaitis.

Su „Balsas.lt leidiniai“ direktoriumi Mindaugu Dauksevičiumi DELFI susisiekti nepavyko. Balsas.lt redakcijoje dienos redaktoriumi prisistatęs asmuo, nenorėjęs atskleisti savo pavardės, teigė nematąs jokių darbo inspektorių, tačiau neteigiąs, kad jų nebuvo. Neprisistatęs asmuo pasiūlė klausimus atsiųsti raštu, tačiau neslėpė, kad komentarų šiuo klausimu nebus.

DELFI primena, kad neseniai keletas žurnalistų viešai prabilo apie grupėje „Balsas.lt leidiniai“ vykdomus pažeidimus bei atlyginimus „vokeliuose“. Pirmasis buvo Ekonomika.lt žurnalistas Marijus Širvinskas, vėliau juo pasekė Lina Pečeliūnienė ir Daiva Šalc, dirbusios „Valstiečių laikraštyje“.

Grupei „Balsas.lt leidiniai“ priklauso portalas Balsas.lt, Valstietis.lt, Kasdien.lt, savaitraštis „Balsas.lt savaitė“, „Valstiečių laikraštis“, „Ekonomika.lt“, „Moters savaitė“, mėnesinius žurnalus apie madą ir gyvenimo būdą „Ieva“, „Gala“, „Palmiros žvaigždės“, laikraštis „Akistata“.

100 proc. „Balsas.lt leidiniai“ akcijų priklauso 37 metų amžiaus Liudmilai Ivlevai, kuri taip pat valdo 100 proc. bendrovės „Epasas.lt" akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)