Iranas pirmadienį uždraudė CNN žurnalistams dirbti savo teritorijoje, nes šeštadienį įvykusios M.Ahmadinejado spaudos konferencijos sinchroninio vertimo tekste buvo frazė "branduolinių ginklų panaudojimas yra Irano teisė".

Iš tikrųjų Irano prezidentas pasakė, kad "Iranas turi teisę į branduolinę energiją". CNN vėliau atsiprašė už padarytą klaidą.

"Paprašius prezidentui Mahmoudui Ahmadinejadui, draudimas dirbti CNN neetatiniam korespondentui Irane buvo panaikintas", - sakė Irano kultūros ministerijos užsienio žiniasklaidos skyriaus direktorius Mohammadas Hosseinas Khoshvaghtas.

Iranas neigia siekiantis branduolinių ginklų ir sako, kad branduolinių technologijų nori elektros energijai gaminti.

"Noriu, kad šiam kanalui dėl pateikto atsiprašymo būtų leista atnaujinti savo darbą", - sakoma M.Ahmadinejado laiške Kultūros ministerijai, kurio kopija faksu buvo atsiųsta "Reuters".

CNN Irane nuolatinio skyriaus neturi, bet šiai televizijai dirba vienas vietos žurnalistas, be to, kartais į Iraną trumpam leidžiama atvykti jos korespondentams.

Minėtas draudimas buvo įvestas tuo metu, kai į Iraną buvo atvykusi iraniečių kilmės garsi CNN korespondentė Christiane Amanpour, kuri rengė reportažus Teherano branduolinių technologijų klausimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją