Televizijos žiūrovai, besinaudojantys „Cgates“ teikiamomis paslaugomis, „Lietuvos rytas TV“ gali nebematyti nuo spalio 29 d. Apie tai bendrovės klientai buvo informuoti sąskaitose už įmonės teikiamas paslaugas. Jose nurodoma, kad programos transliavimas gali būti nutrauktas laikinai, kol bendrovė susitars dėl klientams palankių retransliavimo sąlygų bei įkainių. Sąskaitoje „Cgates“ klientui rašoma, kad apie retransliavimo sutarties nutraukimą bendrovę informavo UAB „Lietuvos ryto“ televizija.

„Cgates“ rinkodaros departamento vadovas Vygantas Tutlys DELFI sakė, kad klientai apie galimą televizijos kanalo transliacijos nutraukimą iš anksto informuoti vadovaujantis įstatymais. „Kas nutiko, tai nutiko tai, kad mes esame gavę raštą apie sutarties nutraukimą per „Lietuvos kabelinių įmonių asociaciją“ ir mes pagal įstatymus apie galimus tinklelio pasikeitimus turime informuoti klientus prieš trisdešimt dienų. Mes sąskaitose šią informaciją ir įdėjome, - sakė jis. - Jie („Lietuvos rytas TV“ - DELFI) tiesiog informavo mus, kad mūsų sutartis baigėsi ir jie jos nepratęsė, tai yra tolygu nutraukimui“.

Vis dėlto, patvirtinti, kad nuo spalio 29 d. „Lietuvos ryto TV” programa nebebus rodoma bendrovės klientams, jis negalėjo. „Tikimės, kad mes susitarsime ir kanalo transliacijos nutraukti nereikės. Bet jei nesusitarsime, gali būti, kad jo žiūrovai nematys, - sakė V. Tutlys. - Dėl spalio 29 d., tai informavimo faktas, dalykas, kurį mes privalome padaryti. Dėl to mes informuojame klientą, kad galime nebetransliuoti. Bet mes darysime viską, kad mes transliuotume, tai reiškia, jeigu abiems pusėms pavyks priimti bendrą susitarimą. Mes to sieksime, bet jeigu mums nepavyks, tas kanalas bus išjungtas ir kuriam laikui bus išjungtas mes negalime prognozuoti. Tai vėlgi priklauso nuo derybų eigos“.

V. Tutlys sakė, kad negali atskleisti, dėl ko tiksliai reikia susitarti su „Lietuvos rytas TV“ norint atnaujinti retransliacijos sutartį: „Mums būtų sunku komentuoti šitą situaciją, kadangi tai ir šiek tiek komercinė paslaptis. Bet kuriuo atveju, paprastai kanalai linkę branginti savo paslaugas. Kadangi mes norime užtikrinti, kad mūsų vartotojams paslaugų kainos nekiltų, mes stengiamės, kad tos sąlygos išliktų bent jau tokios pačios. Tai dažniausiai suvokiama kaip palankesnių sąlygų paieška“.

Paskambinus „Lietuvos ryto TV“ vadovui Edmundui Jakilaičiui, jis DELFI patikino, kad informacija apie retransliavimo sutarties nutraukimą iš televizijos pusės yra klaidinga. „Ne, tai yra netiesa, - sakė jis. - Nieko nežinau“. E. Jakilaitis plačiau situacijos pakomentuoti negalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)