Vienas areštuotų žurnalistų yra bulvarinio leidinio "Sunday Mirror" reporteris Justinas Penrose'as, pranešė jo darbdaviai.

"Policija mus informavo, kad Justinas Penrose'as šį rytą buvo areštuotas dėl įtariamo mokėjimo valstybės pareigūnams, - sakė laikraščio savininkės "Trinity Mirror" atstovas. - Visiškai bendradarbiaujame su policija".

Skotlandjardas paskelbė, kad per reidus auštant buvo sulaikyti 37 metų vyras - savo namuose Kente Pietryčių Anglijoje - ir 34 metų vyras - savo namuose Londone. Jų pavardžių policija neskelbia.

Abu jie apklausiami skirtingose nuovadose ir yra įtariami sąmokslu papirkinėti ir sąmokslu sukelti pareigybinį nusikaltimą valstybės tarnyboje.

R.Murdocho žiniasklaidos imperijos britiškajam padaliniui "News International" artimas šaltinis sakė, kad kitas žurnalistas šiai kompanijai nedirba.

Per operaciją "Elveden" dėl įtariamų žurnalistų kyšių policijai ir valstybės pareigūnams iš viso jau buvo areštuotas 41 žmogus.

Per tris tyrimus iš viso jau areštuota 60 žmonių, tarp jų buvusi R.Murdocho padėjėja ir britų ministro pirmininko Davido Camerono draugė Rebekah Brooks ir buvęs "News of The World" redaktorius Andy Coulsonas.

Australijoje gimęs 81 metų magnatas R.Murdochas tą 168 metus leistą sekmadieninį laikraštį uždarė paaiškėjus, kad jo darbuotojai įsilaužė į nužudytos moksleivės ir dešimčių viešų figūrų mobiliųjų telefonų balso paštą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)