"Antradienio vakarą Londone aš pasirašiau su Badriu Patarkacišviliu susitarimą nedelsiant perduoti jam visų savo aktyvų mūsų bendrame versle valdymą, dabar kito verslo, atskiro nuo Badrio, aš neturiu", - sakė B.Berezovskis agentūrai "Interfax".

"Susitarimas pasirašytas. Dabar aš visą dėmesį skirsiu ekonominiams klausimams su Borisu Berezovskiu užbaigti", - perdavimą patvirtino B.Patarkacišvilis.

Sandorio suma nenurodoma, bet, radijo stoties "Echo Moskvy" duomenimis, "Patarkacišvilis davė suprasti, kad iki galo kol kas neatsiskaitė".

Atsakydamas į klausimą apie galimą leidyklos "Kommersant" pardavimą, B.Patarkacišvilis pabrėžė: "Nuo šios dienos aš esu visavaldis leidyklos "Kommersant" šeimininkas. "Jau seniai esu direktorių tarybos pirmininkas ir gyniau leidinį "Kommersant" nuo politinės įtakos. "Kommersant" ir toliau bus nepriklausomas leidinys. Neketinu daryti įtakos leidyklos redakcinei politikai".

"Aš nesiimsiu skubotų sprendimų. Man dabar svarbiausia - šių aktyvų kapitalizacija, jų, kaip verslo, plėtra", - pabrėžė verslininkas, ieškomas Rusijos teisėsaugininkų, bet laisvai gyvenantis Gruzijoje.

Anksčiau B.Berezovskis paskelbė, jog parduoda verslą, kad jo politinis aktyvumas nesukeltų nereikalingų sunkumų. "Mes tebesame draugai, ir šis sprendimas nesusijęs su mūsų draugystės santykiais. Tiesiog versle pernelyg padidėjo politinė rizika žmonėms, nesutinkantiems su dabartine Rusijos valdžia. Badris visada turėjo savo verslą, bet niekada nedalyvavo politikoje. Ir savo sprendimu aš apsaugau Badrio verslą nuo politinės rizikos", - paaiškino jis.

B.Patarkacišvilio tarptautinė paieška paskelbta nuo 2001 metų, bet, turėdamas Gruzijos pilietybę, jis susirado prieglobstį šioje šalyje.

Rusijos generalinė prokuratūra įtaria, kad jis 2001 metais organizavo buvusio "Aeroflot" pirmojo viceprezidento Nikolajaus Gluškovo mėginimą pabėgti iš arešto. Dar valdant Eduardui Ševardnadzei, Gruzijos generalinė prokuratūra atsisakė B.Patarkacišvilį išduoti Rusijai, o pats E.Ševardnadzė padarė verslininką savo patarėju.

B.Berezovskis išvyko iš Rusijos kiek anksčiau, 2000 metų pabaigoje. Tada jis, protestuodamas prieš Vladimiro Putino federalinę reformą, atsisakė deputato įgaliojimų.

Nuo 2002 metų paskelbta B.Berezovskio paieška byloje dėl didelio kiekio automobilių pagrobimo gamykloje "AvtoVAZ", bet Didžioji Britanija neišduoda jo kaip politinio pabėgėlio.

Bendras partnerių verslas, apie kurį žinoma, yra daugiausia už Rusijos ribų - B.Berezovskis ir B.Patarkacišvilis per pastaruosius penkerius metus pardavė savo dalis bendrovėse "Rusale", ORT, ir "Sibneft", pasilikę tik 100 proc. leidyklos "Kommersant", įsigytos 1999 metais, akcijų.

Kai kuriais duomenimis, B.Berezovskis ir B.Patarkacišvilis netiesiogiai valdo pajus fonde "Bary Discovered Partners". Šiam fondui priklauso maždaug 1 mlrd. dolerių vertės aktyvai, tarp kurių "Boržomi", konditerijos fabrikas "Bamby", pieninė "Imlek" ir keli nedideli maisto produktų gamybos barai Serbijoje. Fondo aktyvus valdo investicijų kompanija "Salford".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją