Pasak Vilniaus savivaldybės pranešimo, Vilnius filme pristatomas kaip savitas miestas, Lietuvos sostinė, kurioje gyva istorinė ir kultūrinė dvasia, dėl ko Vilniaus senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą.

„Visos svajonės įgyvendinamos. Tai rodo Vilniaus miestas, nebijantis drąsių idėjų, kurių gali pavydėti ne viena pasaulio sostinė”,- teigiama filme apie Vilniaus miesto viziją.

Filme pristatomas nuolatinis miesto atsinaujinimas: tiesiamos naujos gatvės ir tiltai, atgimsta parkai, skverai ir aikštės, auga nauji verslo ir prekybos centrai, statomi šiuolaikiški gyvenamieji kvartalai.

Filmo žiūrovai galės pamatyti, kaip atrodys išplėstas ir modernizuotas Vilniaus tarptautinis oro uostas, tramvajaus linijos, Saulėtekyje, Visoriuose ir Santariškėse kuriami žinių ekonomikos branduoliai, rekonstruota reprezentacinė Lukiškių aikštė, rekonstruotas ir modernizuotas geležinkelio stoties rajonas.

Vilniaus pramogų parke pradės veikti vandens pramogų parkas bei pramogų ir prekybos centras, bus įrengta sportininkų šlovės alėja ir skulptūrų parkas. „Siemens“ arenoje 2011 metais vyks Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynės.

2009 metais Vilnius taps Europos kultūros sostine – filme pristatomi iki to laiko planuojami sukurti Tautos namai su klasikinės muzikos koncertų sale, kitos aukšto lygio renginių organizavimo vietos – kongresų centras prie Seimo, daugiafunkcinis kultūros centras su Gugenheimo-Ermitažo muziejumi.

Filmas taip pat supažindina su Vilniaus miesto reikšme ir jo pasiekimų pripažinimu Europoje, su šiuo metu mieste pastebimais pokyčiais – daugiabučių namų, mokyklų ir darželių atnaujinimu, tiesiamais ir planuojamais aplinkkeliais, tiltais, estakadomis.

Artimiausiu metu filmas „Vilniaus vizija 2015“ bus įgarsintas ir anglų kalba. Lietuviška ir angliška filmų versijos bus patalpintos internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją