Pasak TV1 vadovų, geriausiai šį kanalą apibūdina žodis "greitai". Greitai įšokęs į lietuviškųjų televizijų padangę, per pusantrų metų TV1 sugebėjo išlaikyti pusiausvyrą tarp kultūrinio pobūdžio ir pramoginių laidų, paskelbęs ir nuosekliai laikęsis programos be trijų "S" - smurto, sekso ir siaubo.

Greitai kanale atsirado autorinių laidų programa - TV1, pasak kanalo vadovų, yra vienintelė televizija Lietuvoje, kurioje kultūrinės laidos sudaro apie 80 procentų autorinės programos. Kitą sezoną žiūrovai vėl galės mėgautis kartu su Šiuolaikinio meno centru kuriama avangardinė "ŠMC TV", džiazo dainininkės Julijos Jačėnaitės ir pianisto Vyčio Smolsko vedama laida "Tas džiazuojantis pasaulis", Pauliaus Virbicko "Kino pavasariu".

6 dienas per savaitę bus rodoma jaunimo laida „Dušas“, kurią veda TV 1 žiūrovams jau pažįstami Saulė, Uršula, Nuodas, Žvyras bei paslaptingasis Muilaz. Naujas „Dušo“ sezonas prasideda rugpjūčio 15 dieną.

Serialų gerbėjai naująjį TV1 sezoną nestokos pasaulyje pripažintų serialų - jų laukia situacijų komedijos "Storuliai". "Mylimiausia sesuo" ir "Šeimos reikalai", rimtos amerikiečių dramos "Baltieji rūmai. Vakarinis sparnas" ir "Birža. Pinigų skonis", veiksmo serialai "Bėglys" ir "Skydas", daugybę apdovanojimų susižėręs "Ligoninės priimamasis", rašytojos Mary Higgins Clark detektyvų kolekcija, populiariausias kanadiečių draminis serialas "Kelias į Evonlį" ir daug kitų staigmenų.

Šį birželį atliktų "TNS Gallup" tyrimų duomenimis, TV1 kanalas turėjo 2 proc. žiūrovų ir lenkė savo konkurentus "Tango TV" (1,9 proc.) ir "5 kanalą" (1,7 proc.).

Iki šiol TV1 savo siųstuvus turėjo Vilniuje ir Klaipėdoje, o jau rugsėjį antžeminė transliacija bus ir Kaune. Televizijos programą retransliuoja 10 regioninių televizijų ir beveik pusšimtis kabelinių televizijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją