Nusprendė dirbti toliau, bet po dienos persigalvojo

Praėjusį antradienį „Laisvosios bangos“ darbuotojai, rengiantys žinias ir vedantys laidas, išgirdo, jog nuo savaitgalio jų balsų eteryje nebesigirdės. Paskutinėmis praėjusios savaitės darbo dienomis sėsdami prie mikrofonų, ne vienas iš jų klausytojams prisipažino turintys atsisveikinti.

Atsitokėję nuo netikėtos žinios, žmonės nusprendė kreiptis į teisininkus ir ginti savo teises. Mat nors jie atleidžiami ne savo noru, o dėl sunkios finansinės padėties, išeitinių kompensacijų bendrovės vadovai nežada. Todėl pirmadienį darbuotojai atėjo į biurą kaip įprastai. Tiesa, po kelių valandų jie nusprendė elgtis, kaip buvo paprašyti.

„Dirbame paskutinę dieną. Nebuvome gavę (ir iki šiol negavome) raštiškų įspėjimų apie atleidimą, todėl atėjome į darbą, kad nebūtume atleisti už pravaikštas. Bet dirbti nebėra prasmės. Juolab kad nežinome, ar kas nors sumokės net už tas tris dienas“, – DELFI sakė stoties vyriausioji redaktorė Audra Stauskienė.

Pasak jos, darbuotojams siūloma sutikti su atleidimu abipusiu susitarimu, kitaip tariant, be išeitinių kompensacijų. Daugumai iš 12 radijo stoties darbuotojų tai net nėra aktualu, mat jie dirba pagal autorines sutartis. Beje, keturi žmonės turėtų būti vėl įdarbinti – jie toliau leis muziką, kartos kai kurias laidas, skaitys orų prognozes. A. Stauskienė spėjo, kad gali likti ir reklamos pranešimai, šiuo metu net skelbiama nuolaidų akcija.

Jei darbuotojai nesutiktų su siūlomomis atleidimo sąlygomis, bendrovei būtų skelbiama bankroto byla. Tuomet išeitinės kompensacijos esą apskritai negalėtų būti mokamos.

Žada išplatinti pranešimą spaudai

Stoties vadovas Nerijus Orvidas nenorėjo leistis į kalbas, patikinęs, kad antradienį turėtų būti išplatintas pranešimas spaudai, kuriame žadama paaiškinti susidariusią situaciją.

„Šiandien dirbame ir transliuojame. Dėl kitų žingsnių parengsime pranešimą spaudai ir atsiųsime. Deklaruosime oficialiai, kokia yra situacija, kokia mūsų pozicija ir tolimesni žingsniai, kad būtų išvengta nereikalingų spekuliacijų. Praėjusią savaitę pasirodė įvairių žiniasklaidos pranešimų, kurie toli gražu neatspindi realios situacijos“, – tikino pašnekovas.

Paklaustas, ar atleidžiami darbuotojai gali tikėtis išeitinių kompensacijų, N. Orvidas pareiškė, kad tai yra įmonės vidaus paslaptis, darbuotojo ir darbdavio susitarimo reikalas.

Statybininkai pardavė statybininkams

Nepatvirtintomis DELFI žiniomis, radijo stotį bus bandoma parduoti. Nepavykus ji esą gali visai nutraukti veiklą.

„Laisvoji banga“ transliacijas pradėjo 2008 m. gegužę. Kaip skelbiama jos tinklalapyje, radijas visoje Lietuvoje transliuoja žinias, turi muzikos, verslo ir kitų autorinių laidų. Ji teigia siekianti patenkinti įvairaus amžiaus auditorijos skonį. Šiuo metu veikia devyni siųstuvai, dar vieną žadama įjungti Utenoje. Tačiau, neoficialiomis žiniomis, darbuotojai jau tris mėnesius negauna atlyginimų.

Balandžio pradžioje pasikeitė stoties vadovas. Iki tol šias pareigas ėjo Jūratė Overlingienė, buvusi nušalinto prezidento Rolando Pakso ir jo vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė spaudai. Ją pakeitė ligtolinis komercijos direktorius N. Orvidas.

Pernai pavasarį pasikeitė „Laisvosios bangos“ šeimininkai. 100 proc. jo akcijų įsigijo Telšiuose registruota statybų bendrovė „Vėtrūna“. 2007 m. stotį nusipirko taip pat statybomis užsiimanti Kauno įmonė „Viksenis“, susijusi su minėta bendrove. „Vėtrūnos“ valdybos pirmininkas Vytautas Banys tuomet DELFI tvirtino, kad šiame radijuje mato rimtą perspektyvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją