Kai pranešta ketvirtadienį, bendrovės „Tele 3“ generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei pareikšti įtarimai tyrime dėl galimo dokumento klastojimo, turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo.

Kaip penktadienį rašo „Lietuvos rytas“, tyrimo metu STT laiškais atakavo „Tele-3“ akcininkus užsienyje.

„Tele-3“ valdybos pirmininkui Marekui Singeriui, bendrovės „Modern Times Group“ prezidentui bei vienam JAV verslininkui, kuris yra didžiausias grupės „Modern Times Group“ akcininkas, STT atsiuntė raginimą apskųsti jiems „Tele-3“ vadovę. Esą yra švaistomas „Tele-3“ turtas, todėl akcininkai turi teisę kreiptis į STT, kad galimai neteisėta L.Blaževičiūtės veikla būtų ištirta“, - rašo „Lietuvos rytas“.

Šiuos laiškus pasirašė STT direktoriaus pirmasis pavaduotojas Žydrūnas Bartkus. Tačiau akcininkai pareiškė pretenzijų neturintys. Bendrovės savininkai patikino STT, kad konsultacijoms lobistą Andrių Romanovskį samdė jie, o ne L. Blaževičiūtė. Jie su juo sutarė ir dėl atlyginimo mokėjimo.

Dienraštis rašo, kad STT net dvejus metus klausėsi jų pokalbių telefonu. „Lietuvos ryto“ žiniomis, vienas tokių pokalbių yra minimas ir L. Blaževičiūtei pateiktuose įtarimuose. 2012 metų sausio 9 dieną įrašytame jos ir A. Romanovskio pokalbyje yra kalbama apie pinigus ir sąskaitas.

Bendrovė „Tele-3” tvirtina, kad šioje istorijoje puolama nekaltai. „Esame labai nustebinti tokiais niekuo nepagrįstais įtarimais. Kol kas oficialiai mums nebuvo pateikta jokių kaltinimų, tačiau esame pasiruošę atremti bet kurį įtarimą, nes visuomet dirbome ir dirbame tik teisėtai. Turime parengę visus reikalingus dokumentus, kurie įrodo šių įtarimų absurdiškumą ir juos pateiksime tiek STT, tiek kitoms institucijoms“, - ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojama „Tele-3“ komunikacijos vadovė Vaida Vincevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)