Premija taip pat skirta Bahreino, Meksikos ir Pakistano žurnalistams, kurie savo darbe patyrė įvairių grėsmių.

Vilniuje apsistojusi N. Radina toliau redaguoja opozicinį tinklalapį "charter97.org". Šis tinklalapis po prezidento rinkimų Baltarusijoje buvo įregistruotas Lietuvoje, nes tinklalapio biuras Baltarusijoje buvo uždarytas, konfiskuota kompiuterinė įranga.

"Ši premija - pasaulio pripažinimas, kad žurnalistai Baltarusijoje dirba nežmoniškomis ir sunkiomis nuolatinių represijų bei spaudimo sąlygomis. Tai ženklas, kad padėtis Baltarusijoje lieka viso pasaulio darbotvarkėje. O tai, kad Europos valstybė Baltarusija atsidūrė vienoje gretoje su tokiomis probleminėmis valstybėmis kaip Pakistanas ir Bahreinas, atspindi tą nenormalią padėtį, kuri susiklostė mūsų šalyje", savo redaguojamame tinklalapyje rašo N. Radina.

Niujorke veikianti nepriklausoma nepelno organizacija veikia trisdešimt metų, siekdama visame pasaulyje ginti spaudos laisvę.

Premijų teikimo iškilmės vyks Niujorke lapkričio 22 dieną. Ceremoniją ves žymi televizijos žurnalistė Christiane Amanpour, dabar dirbanti "ABS News" televizijos kanale.

N. Radina po 2010 metų gruodžio 19 dienos įvykių Minske patyrė valdžios struktūrų represijas, ji yra viena iš kaltinamųjų byloje dėl masinių riaušių, kilusių protestuojant dėl prezidento rinkimų rezultatų.

N. Radina nuo 2010 m. gruodžio 20 d. iki 2011 m. sausio 28 d. išbuvo KGB tardymo izoliatoriuje, po to buvo paleista, paėmus jos rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Draugų padedama, N. Radina sugebėjo išvykti iš Baltarusijos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją