„Šis sandoris leidžia „Ekspress Group“ tapti Baltijos šalių lyderiu vienoje iš sparčiausiai besivystančių rinkų Europoje – interneto reklamos rinkoje. Be to, turime atramos tašką Ukrainos rinkoje“, - sakė Hansas H. Luikas, pagrindinis „Ekspress Group“ akcininkas.

Sandorio suma – 54,05 mln. eurų (187 mln. litų). Sandoris finansuotas iš lėšų, gautų neseniai įvykdžius „Espress Group“ viešą akcijų pardavimą, ir banko paskolos. Transakcija bus prižiūrima Estijos konkurencijos tarybos.

Pasak Priito Leito, „Ekspress Group“ valdybos pirmininko, šiemet planuojama DELFI apyvarta - 7,5 mln. eurų (26 mln. litų), o veiklos pelnas, pirminiais paskaičiavimais, turėtų pasiekti 2,68 mln. eurų (9,25 mln. litų). Kompanija tikisi, kad po 2007 metų DELFI apyvarta išaugs 30 proc., o veiklos pelnas 35-40 proc.

30 proc. pelno - iš interneto

„Įsigijusi DELFI, kompanija „Ekspress Group” transformuojasi iš tradicinės žiniasklaidos kompanijos į kompaniją, kurios maždaug 13 proc. grupės apyvartos ir 30 proc. visos grupės pelno ateis iš interneto, - sakė P. Leito. - Taip pat norime su malonumu pranešti, kad visa DELFI vadovybė, mūsų įsitikinimu, geriausia interneto profesionalų Baltijos regione grupė, pasveikino šį sandorį ir sutiko padėti įgyvendinti „Ekspress Group“ planus, susijusius su portalu DELFI".

Jurga Eivaitė, UAB DELFI direktorė, sakė, kad kai DELFI tampa „Ekspress Group“ dalimi, tolimesnius portalo planus rems nauja žiniasklaidos grupė.

„Esame patenkinti, nes pagaliau esame žiniasklaidos grupės dalis, su kuria mus sieja bendri interesai ir verslo samprata. Taip pat bendradarbiavimas su kitomis „Ekspress Group“ kompanijomis sustiprins mus ir vietos rinkoje“, – teigė J. Eivaitė.

Magnusas Sonnorpas, „Interinfo“, dabartinės DELFI savininkės valdybos pirmininkas, pabrėžė fenomenalų DELFI vystymąsi, kuris DELFI žmonių dėka truko pastaruosius trejus su puse metų.

„Tai, ko gero, didžiausias sandoris Baltijos šalių žiniasklaidos istorijoje", – ketvirtadienio popietę trijose Baltijos šalyse vienu metu surengtoje videokonferencijoje džiaugėsi pagrindinis „Ekspress Group" akcininkas Hansas H. Luikas.

Turinio linijos keisti neketinama, o nusipirkti gali kiekvienas

„Ekspress Group" stebėtojų tarybos pirmininkas Viktoras Mahhovas spaudos konferencijoje tvirtino, kad DELFI turinio krypties keisti neketinama, be to, bus plečiamos galimybės bendradarbiaujant keičiantis informacija ir produkcija su grupei priklausančiais leidiniais.

Jo teigimu, artimiausiu metu kitų žiniasklaidos priemonių pirkti neplanuojama.

„Dabar kiekvienas gali biržoje įsigyti įmonių grupės akcijų ir taip tapti DELFI savininku, tačiau portalų neparduosime, jie tapo mūsų dalimi", – paklaustas, kada bus vėl parduodami DELFI portalai Baltijos šalyse, sakė V. Mahhovas.

Šiuo metu trečdalis įmonių grupės akcijų yra parduodama biržoje.

Stebėtojų tarybos pirmininkas tvirtina, kad ketinama investuoti į portalų grupę ir aktyviai plėsti DELFI Ukrainoje.

DELFI portalai prieš trejus su puse metų parduoti už maždaug 5 mln. eurų.

Apie DELFI grupę:

DELFI valdo 7 interneto portalus: portalus estų, latvių ir rusų kalbomis Estijoje ir Latvijoje (delfi.ee, rus.delfi.ee, delfi.lv ir rus.delfi.ua), du portalus Lietuvoje (delfi.lt ir centras.lt) ir naujienų portalą Ukrainoje (www.delfi.ua). DELFI grupės pardavimai 2006 metais siekė 90,2 mln. Estijos kronų (19,8 mln. Lt). 2006 metų pabaigoje DELFI vartotojai Baltijos šalyse perkopė 1,8 mln., apie 700 tūkst. žmonių portalą DELFI aplanko kasdien. DELFI duomenimis, grupės portalai sudaro 45-48 proc. visos Baltijos šalių interneto rinkos. DELFI portalai visose Baltijos šalyse veikia kaip trys vietos kompanijos.

Apie „Ekspress Group“:

„Ekspress Group“ (www.egrupp.ee) yra žiniasklaidos grupė, kurios produktus skaito daugiau nei 60 proc. visos Estijos gyventojų. Grupės dukterinės kompanijos: „Eesti Ekspressi Kirjastuse AS“, „Rahva Raamat AS“, „AS Printall“, „AS Ekspress Hotline“ (kartu su savo dukterinėmis kompanijomis), UAB „Ekspress leidyba“ ir OÜ „Ekspress Internet”. Tarp jos partnerių yra tokios kompanijos kaip „Eesti Päevaleht” AS, AS „SL Õhtuleht”, AS „Ajakirjade Kirjastus”, AS „Express Post”, OÜ „Netikuulutused”, AS „Linnaleht” ir UAB „Medipresa”. „Ekspress Group“ pasiekė preliminarų susitarimą įsigyti „Maaleht“ akcijas. Grupės apyvarta 2006 metais buvo 59,4 mln. eurų, pelnas – 6 mln. eurų. Grupėje dirba beveik 2000 žmonių.

Apie „Ekspress leidybą“:

UAB „Ekspress leidyba“, nuo 2004 metų valdoma Estijos žiniasklaidos įmonės „Ekspress Group“, iš viso leidžia 18 leidinių, iš kurių populiariausi yra žurnalas merginoms „Panelė“ (turi 211 tūkst. skaitytojų), žurnalai „Moteris” ir „Klubas“, žurnalas šeimoms „Tavo vaikas“, žurnalas apie namus „Mano namai“, žurnalai vaikams „Naminukas“ ir „Penki“, kryžiažodžių žurnalas „Pagunda“. Nuo 2006 metų „Ekspress leidyba“ leidžia ir knygas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją