Antradienį socialinio tinklo „Facebook“ konferencijoje F8 pranešama, kad pradeda veikti „Instant Articles“ platforma, kurioje leidėjai galės dalytis turiniu su savo vartotojais. Prie šios platformos jungiasi ir Lietuvoje skaitomiausias naujienų portalas DELFI.

„Interneto vartotojų įsitraukimas į socialinius tinklus nuolat auga, todėl sekdami socialinių tinklų naujoves ir šįkart savo skaitytojams siūlome naują, mūsų kuriamo turinio pateikimo formą. Portalas DELFI ir toliau investuos į inovatyviausius sprendimus, kurie leis DELFI skaitytojams Lietuvos ir pasaulio naujienas sužinoti pirmiems bei patogiausiu ir patraukliausiu formatu“, - teigia DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Naujoji platforma leis socialinių tinklų vartotojams su originaliu DELFI portalo turiniu susipažinti daug greičiau ir interaktyviau. Kaip skelbia socialinis tinklas „Facebook“, „Instant Articles“ platforma leidžia straipsnio turiniui, vaizdo medžiagai, nuotraukoms atsiversti iškart, kai tik atidaromas straipsnis. Šia platforma bus galima naudotis per išmaniuosius įrenginius.

Portalo DELFI straipsnių nuotraukas bus galima matyti nesumažinant jų kokybės ir patogiai išsididinti.

Straipsniuose esantys vaizdo įrašai ar reportažai bus įjungiami rodyti automatiškai, kai tik socialinio tinklo vartotojas pamatys juos savo ekrane.

Be to, „Instant Articles“ platformoje turinio vartotojai galės aiškiai ir vizualiai matyti žemėlapius, kuriuose bus lengva nurodyti reikalingą informaciją.

Taip pat suteikiama galimybė kartu su nuotraukomis, vaizdo turiniu pridėti ir garso įrašų. Tai dar viena išskirtinė „Instant Articles“ funkcija, leidžianti straipsnius iliustruoti garsinėmis žurnalistų pastabomis, komentarais ar net muzikos garsais.

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias naujienų portalas DELFI ir gausa teminių portalų, skirtų įvairioms auditorijoms.

Tai teminiai portalai ir jų prekių ženklai: Moteris.lt, Cosmopolitan.lt, Tavovaikas.lt, Manonamai.lt, Panele.lt. Specializuoti teminiai interneto kanalai ir jų prekių ženklai: Krepšinis.lt, Vyriškai.lt, Daraupats.lt, Letena.lt, 5Braškės.lt, Klubas.lt, Galjuokauji.lt, Būsiumama.lt, 1000receptų.

Grupei priklauso ir skelbimų tinklalapiai bei jų prekių ženklai Alio.lt ir Zave.lt.

Bendrovė DELFI taip pat leidžia skaitomiausius Lietuvoje mėnesinius žurnalus „Moteris“ ir „Panelė“ bei kitus populiarius mėnesinius žurnalus: „Cosmopolitan“, ,„Mano namai“, „Tavo vaikas“, „GEO“.

DELFI nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti laikraščių, internetinės žiniasklaidos, leidybos verslą Baltijos šalyse.