Naujausiu dramatišku posūkiu šiame skandale tapo R.Murdocho sūnaus Jameso, kuris yra žiniasklaidos įmonių grupės "News International" direktorių valdybos pirmininkas, pareiškimas, jog šnipinėjimu kaltinamas sekmadieninis bulvarinis laikraštis "News of the World" bus uždarytas ir kad paskutinis jo numeris išeis ateinantį sekmadienį.

Kol kas neaišku, ar sprendimas uždaryti 168 metus gyvavusį laikraštį, kuris dominuoja sekmadieninių leidinių rinkoje, yra mėginimas sušvelninti vyriausybės poziciją dėl sandorio su "BSkyB".

Ankstesniuose pranešimuose, kuriuose nebuvo įvardyti jokie šaltiniai, R.Murdochui priklausanti palydovinė televizija "Sky News" ir dienraštis "Financial Times" skelbė, vyriausybė atidėti savo sprendimą, kai buvo atskleista virtinė faktų apie "News of the World" neteisėtą veiklą.

Prieš pasipilant naujausiems kaltinimams "News Corp." praeitą savaitę buvo priartėjusi prie "BSkyB" kontrolės perėmimo, kai vyriausybė nurodė, jog šios verslo grupės planai sukurti naują bendrovę "Sky News" pagrindu sumažino nerimą, kad R.Murdochas įgis per didelę įtaką Britanijos žiniasklaidoje.

Tuo tarpu šią savaitę vyriausybę užplūdo daugiau nei 100 tūkst. visuomenės laiškų, kuriuose reiškiamas nepasitenkinimas dėl planuojamo sandorio. Protesto organizacija "Avaaz" nurodė, jog 135 tūkst. jos narių parašė laiškus kultūros ir žiniasklaidos ministrui Jeremy Huntui, kad šis pasipriešintų šiam susitarimui.

"News International" yra "News Corp." padalinys Didžiojoje Britanijoje. Šiai korporacijai priklauso kai kurie populiariausi šalies laikraščiai, tokie kaip "The Sun", "The Times" ir "The Sunday Times".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją