DELFI.lv rašo, jog nauja „Maxima“ buvo statoma Dammes gatvėje Imantos rajone, šalimais galinės 4-ojo tramvajaus stotelės.

Rygos savivaldybės Statybų valdybos teigimu, leidimas statyti parduotuvę „Maxima X“ buvo išduotas praėjusių metų lapkritį.

Prekybos tinklas jau aktyviai rinko darbuotojus darbui naujoje parduotuvėje.

Šiame objekte nustatytos savavališkos statybos, taip pat daugybė trūkumų kontroliuojant statybų kokybę.

Vitrinos parduotuvėje buvo išdėstytos ne pagal projektą – tai laikoma savavališkomis statybomis. Už šį pažeidimą numatoma net administracinė bauda. Projekto neatitiko ir parduotuvės bei tvarkomos teritorijos išdėstymas. Šie pažeidimai bus pašalinti koreguojant statybų projektą.

Inspektoriai taip pat nustatė, kad statybų metu nebuvo dokumentuojami montuojamų konstrukcijų kokybės patikrinimo rezultatai, nebuvo tikrinama pamatams naudoto betono kokybė. Taip pat nerasta dokumentų, kurie patvirtintų betono tvirtumą.

Inspekcijos atstovai daug pažeidimų aptiko ir statybų žurnale.

Parduotuvę „Maxima“ Dammes gatvėje stato bendrovė „Selva buve“.

Visos „Maxima“ parduotuvės pradėtos tikrinti po to, kai Zuolitūdės rajone sugriuvus šio tinklo parduotuvei, žuvo 54 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)