Ilgą laikotarpį indėliai buvo laikomi pačia nepatraukliausia investavimo rūšimi, nes grąža už juos nekapsėdavo, priešingai – palūkanos kartais būdavo ir neigiamos.

Visgi pastaraisiais metais situacija pakito indėlininkams palankesne linkme. Taip nutiko, nes Europos Centrinis Bankas (ECB) ėmė drąsiai didinti bazines palūkanų normas. Nors paskolų turėtojai reguliarias žinias apie augančias palūkanas pasitiko su kartėliu, indėlių entuziastams tai reiškė palankų metą pasinaudoti šia investavimo priemone.

Tiek komerciniai bankai, tiek kredito unijos pastaraisiais metais ėmė siūlyti didesnę grąžą už terminuotus indėlius, tiesa, keltos prielaidos, kad bankus žengti tokį žingsnį galėjo paskatinti ir įvesta prievolė mokėti solidarumo įnašą.

Delfi paanalizavo, kur šiuo metu siūlomos didžiausios palūkanos už terminuotus indėlius ir paklausė ekspertų bei rinkos atstovų, ko toliau gali tikėtis gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)