Tris vaikus auginanti vilnietė Agnė jau pradėjo galvoti apie artėjančius mokslo metus ir dairytis jiems kanceliarinių prekių. Tačiau kainos, kurias ji išvydo, nemaloniai nustebino.

„Tik įėjus į „Maximos“ prekybos salę, kuprinių kainos, švelniai tariant, šokiravo. 110 eurų už kuprinę! Ir tai tiesiog eilinė kuprinė pradinukui“, – stebisi moteris.

Ji pažymi, kad iškart perkant daugiau mokyklinių prekių, „Maxima“ joms taiko akciją, tačiau kuprinių kaina net ir su nuolaida atrodo gerokai per didelė.

„Maximoje“ parduodama kuprinė.

„Ar tikrai reikia dirbtinai užkelti kainas ir po to vilioti pirkėjus didele nuolaida?“ – stebisi Agnė.

Sako, kad yra įvairių kuprinių

Tuo metu bendrovės „Maxima LT“ komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė teigia, kad daugiau kaip 100 eurų kainuojančios kuprinės yra itin kokybiškos, tačiau prekybos tinkle galima rinktis ne tik jas, bet ir gerokai pigesnes prekes.

„Kurdami „Mokyklinės mugės" prekių asortimentą, siekiame patenkinti tiek tėvų, tiek vaikų norus, taip pat užtikrinti plačias pasirinkimo galimybes įvairias pajamas gaunantiems pirkėjams. Kuprinių kainos mūsų tinkle prasideda nuo 12,59 euro“, – patikina I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Maximoje“ parduodama kuprinė.

Pasak jos, mokyklinė kuprinė yra vienas svarbiausių pirkinių prieš naujus mokslo metus. Sunki, netinkamai parinkta ir netaisyklingai nešiojama kuprinė gali turėti įtakos vaiko sveikatai ir savijautai. Tad gamintojai vis daugiau dėmesio skiria ne tik mokyklinių prekių išvaizdai, bet ir jų kokybei, patogumui, ergonomikai, ekologiškumui.

„Pastebime, kad šie aspektai vis svarbesni tampa pirkėjams – tėveliams, kurie domisi mokyklinių prekių kilmės šalimi, naudojamų medžiagų kokybe, vertina prekės ženklo žinomumą bei patikimumą.

Skaitytojos minėta kuprinė yra skirta pradinukams – ji yra ortopedinė ir padeda tolygiai paskirstyti svorį ant vaiko nugaros. Šios kuprinės prekinis ženklas yra gerai žinomas ir vertinamas visame pasaulyje ir išsiskiria ypač aukšta kokybe – kuprinė yra atspari vandeniui, įbrėžimams“, – teigia „Maximos“ atstovė.

Ji pažymi, kad perkant dvi ar daugiau mokyklinių prekių, joms taikoma 40 proc. nuolaida, todėl minėtą kuprinę galima įsigyti už 65,99 euro.

Siūlo „drabužių kapsules“

I. Trakimaitė-Šeškuvienė sako, kad būtiniausių mokyklinių prekių krepšelio kaina „Maximos“ parduotuvėse šiemet yra panaši kaip ir pernai, nors dalis produktų ir brango.

„Per pastaruosius metus didžiausią įtaką kainoms turėjo dėl geopolitinės situacijos brangusios žaliavos ir augę gamybos kaštai. Tad išties brango popierius, guašo ir akvarelių sudedamosios medžiagos, tokios kaip dekstrinas ar krakmolas“, – vardija „Maximos“ atstovė.

Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

Pasak jos, pigiausias rinkinys, kurį sudaro kuprinė, penalas ir kitos reikalingiausios kanceliarinės priemonės, su nuolaida šiuo metu kainuoja apie 35 eurus. Taip pat „Maximose“ šiemet atsirado naujovė – „drabužių kapsulės“, į kurias įeina svarbiausios mokyklinės uniformos dalys ar sportinės aprangos komplektai. Tokių „drabužių kapsulių“ kainos su lojalumo kortele siekia apie 30-40 eurų.

Artėjant rugsėjui bus pigiau

Kainų palyginimo portalo Pricer.lt vadovas Arūnas Vizickas Delfi teigia, kad mokyklinių prekių kainos nemaloniai stebina kiekvieną vasarą, tačiau artėjant mokslo metams joms tradiciškai imamos taikyti vis didesnės nuolaidos.

„Realių kainų mes dar nematome. Šiuo metu matome tas „užkeltas“ kainas, nuo kurių paskui, kaip taisyklė, bus daromos nuolaidos“, – teigia A. Vizickas.

Jis prognozuoja, kad prieš pat rugsėjį mokyklinės prekės Lietuvos parduotuvėse gali kainuoti šiek tiek mažiau nei pernai, nes pigo transportavimo paslaugos, energetiniai ištekliai.

Arūnas Vizickas

Visgi pašnekovas mano, kad didelė dalis lietuvių tėvų nuolaidų nelauks ir įsigyti mokyklinių prekių vyks į Lenkiją.

„Ar lietuviai apsipirkinėti mokslo metams važiuos į Lenkiją? Manau, kad važiuos, nes tai jau tradicija, o šiemet gal ir dar daugiau važiuos. Juolab, kad Lenkijoje didesnis asortimentas, siūloma daugiau garsių prekės ženklų produkcijos, kai pas mus daugiau siūloma biudžetinių gaminių“, – aiškina Pricer.lt vadovas

Pasak jo, į Lenkiją artėjant mokslo metams dažniausiai vykstama pirkti kuprinių, aprangos, avalynės, įvairių kanceliarinių prekių.

„Ir, žinoma, kadangi vyksta visa šeima, tai papildomai perkama maisto produktų, alkoholinių gėrimų, pramoninių prekių“, – dėsto A. Vizickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)