Praėjusiųjų metų pabaiga buvo itin svarbi Lietuvai – visa šalis, visi su baime, kiti su džiaugsmu laukė pagaliau į Lietuvą atkeliaujančio euro.

Dar prieš patį euro įvedimą gyventojai skubėjo prie grynuosius pinigus priimančio bankomato ir ten grūdo popierinius litus, kad šie Naujųjų metų naktį pavirstų eurais. Dėl padidėjusio klientų srauto gruodžio mėnesį prie tokių bankomatų susidarydavo nemažos eilės.

Taip pat daugiau klientų sulaukė ir Lietuvos bankas, kuris į eurus keitė tiek banknotus, tiek monetas.

Atėjus naujiems metams ir įvedus naują valiutą pirmąjį banknotą eurais iš Gedimino pr. esančio bankomato išsiėmė premjeras Algirdas Butkevičius. Šiuo metu istorinis pirmasis bankomato atiduotas banknotas yra laikomas Lietuvos banko pinigų muziejuje.

Nors įvedus eurą atsiskaityti litais parduotuvėse dar buvo galima iki sausio 15 d., jau gruodžio pabaigoje gyventojai skubėjo į parduotuves leisti savo turimų paskutinių grynų litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)