Kino centrai „Forum Cinemas“ per šventes trumpina darbo laiką: Kūčių dieną paskutinieji kino seansai prasidės apie 18 val., o per pirmąją Kalėdų dieną kiną rodys tik sostinės „Vingio“ ir Panevėžio „Babilono“ kino teatrai.

„Mūsų darbo laikas priklauso nuo „Akropolių“, nes ten yra įsikūrę keli „Forum Cinemas“. Tad pirmąją Kalėdų dieną nedirba visi „Akropoliai“, nedirba ir kinas, Kūčių vakarą mes visą laiką dirbame trumpiau“, - sako „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis.

Bendrovė taip pat planuoja trumpiau dirbti paskutinę metų dieną – senuosius metus ji palydės su paskutiniu apie 19-ą valandą prasidėsiančiu seansu.

„Sausio 1 d. darbą pradėsime nuo pietų ir jis vyks kaip įprasta, - vardija D. Beržinis. - Mes tokią praktiką taikome jau nebe pirmus metus. Kai sprendimą dėl sutrumpinto darbo laiko priėmė „Akropoliai“, natūralu, kad ir mes būdami operatoriais turime nedirbti.“

Sportuojantiems teks ilsėtis

Sporto ir sveikatingumo klubų lankytojams šventiniu laikotarpiu taip pat reikia nusiteikti pailsėti.

„Gruodžio 24 dieną Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje dirbs vienas didžiausias to miesto sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“, o šią dieną nedirbančių klubų klientai galės apsilankyti minėtame veikiančiame klube“, - sako klubų „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Planuojama, kad gruodžio 25 d. sporto ir sveikatingumo klubai nedirbs, o gruodžio 26 d. dauguma jų veiks nuo 12 iki 20 val.

„Gruodžio 31 dieną visų sporto ir sveikatingumo klubų „Impuls“ darbo laikas bus sutrumpintas iki 17 val., o sausio 1 dieną kiekviename mieste veiks vienas didžiausias to miesto sporto ir sveikatingumo klubas“, - darbo laiko pasikeitimus praneša V. Šiugždinis.

Kitų papildomų korekcijų dėl darbo laiko prieš ir po šventiniu laikotarpiu sporto klubai neplanuoja.

„Atsižvelgdami į savo lankytojų poreikius ir jų lankomumą šventiniu periodu pernai, šiemet minimaliai koregavome klubų darbo laiką – lyginant su praėjusiais metais, kai kuriomis dienomis jį prailginome“, - sprendimą keisti darbo laiką paaiškina V. Šiugždinis.

Grožio specialistai: mes dirbsime

Kirpėjai, visažistai ir kiti grožio specialistai jau dabar sako susiduriantys su dideliu klientų antplūdžiu bei planuoja dirbti ir šventiniu laikotarpiu.

„Aišku, kad mes dirbame ir per šventes, tarnaujame savo klientams, žmonės puošiame ir jų laukiame nuo anksčiausio ryto iki vėliausio vakaro – dirbame, dirbame, dirbame. Žmonių antplūdį jau jaučiame dėl įvairių susitikimų ir korporatyvinių vakarėlių“, - kelias minutes pokalbiui tarp darbų sutiko skirti "Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos" prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Paklausta, ar dirbs ir Kūčių vakarą bei Kalėdų rytą, J. Mačiulienė sakė, jog paprastai šį laiką visi nori leisti su šeimomis, tad ir kirpėjai bei grožio specialistai neturi užsakymų bei gali pabūti su artimaisiais.

„Jeigu Kūčių rytą būna labai svarbus klientų antplūdis, mes iki pietų susitvarkome, o Kalėdų dieną aš asmeniškai niekada nedirbu, nes man tai – bene didžiausia šventė. O Kalėdų antrą dieną, jeigu yra užsakymų, yra progų, pavyzdžiui, banketų, švenčių, be abejo, mes paliekame malonumus antroje plano pusėje, o į pirmąją keliame klientus“, - dėsto ji.

Anot specialistės, visgi dėl priėmimo šventiniu laikotarpiu klientai tariasi iš anksto.

„Didžioji banga, kai per Naujuosius metus dirbi nuo anksčiausio ryto ir iš darbo išeini vos ne su šventiniais fejerverkais, praėjo. Dabar mūsų klientai yra praktiški ir tie, kurie turi išskirtinai susišukuoti ar pasipuošti, susitaria dėl laiko. Antplūdžių kaip anksčiau, kai žmonės neskaičiuodavo pinigų, nebėra. Žmonės pasiskaičiuoja ir ateina tuomet, kai yra poreikis“, - pasakoja J. Mačiulienė.

Ji sako, jog šventinėmis dienomis grožio specialistai nebedirba iki vidurnakčio, nes nori turėti ir šiek tiek laiko sau. Tačiau ji pripažįsta, jog gruodžio 31 d. dirbs daug salonų, atitinkamai, ir daug grožio specialistų.

„Dėl salonų ir kirpyklų darbo, manau, kad Lietuvoje laikomasi Darbo kodekso, tad dėl darbo laiko per šventes paprastai tariasi savininkas ir darbuotojai, atsižvelgdami į klientų srautą. Abejoju, kad po sausio 1 d. šventinio maratono žmonės puls į salonus. Aišku, sausio 2, 3, 4 dienomis vėl prasideda darbas, nes prasideda antroji švenčių banga: kas nespėjo atšvęsti iki Naujųjų metų, švenčia vėliau, organizuoja vakarėlius ir susitikimus“, - dėsto J. Mačiulienė.

DELFI primena, jog pirmąją Kalėdų ir Naujųjų metų dieną nepavyks apsilankyti Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolių" parduotuvėlėse ir bankuose. Kitomis šventinėmis dienomis parduotuvėlės ir bankai dirbs trumpiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)