Mokestis už automobilio parkavimą nėra naujiena, tačiau klausimų kelia situacijos, kada susimokėjus su nakvynę viešbutyje, dar papildomą sumą gali tekti skirti būtent automobilio statymui.

Dalis Palangos viešbučių gyventojams siūlo mokamas privačias automobilio statymo vietas, už kurias parai gali tekti pakloti 10 Eur.

Paskaičiuoti tokias papildomas išlaidas – nesunku. Jeigu gyventojas viešbutyje apsistoja savaitę, papildomai jam teks sumokėti net 70 Eur.

Panaši situacija ne tik pajūryje, tačiau ir kituose miestuose.

Taip pat yra ir tokių variantų, kad užsisakius nakvynę Kaune, netoli Laisvės alėjos, viešbutis viešai skelbia, kad lankytojams yra skirtos 4 nemokamos automobilių stovėjimo vietos. Nebetilpusiems arba nespėjusiems jos užsiimti teks suktis patiems arba mokėti miesto nustatytas rinkliavas.

Fantastiškas oras Palangoje per Gintarinį savaitgalį

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė komentavo, kad parkingo apmokęstinimas yra vykdomas daugelį metų ir nėra naujas dalykas Palangos kurorte.

„Tai absoliučiai normali praktika, nes daugumoje Lietuvos miestų parkingas yra mokamas. Paminėtina, kad Palangos mieste parkingas yra mokamas išskirtinai tik nuo 05-15 iki 09-15 laikotarpyje, daugelyje kitų Lietuvos miestų parkingas yra mokamas ištisus metus. Nuo 09-16 iki 05-14 parkingas Palangos mieste yra nemokamas. Tad viešbučio svečiui yra visada primenama, kad parkingas gatvėse yra nemokamas.

Jei svečias pasirenka privačias viešbučio parkingo aikšteles, jis moka numatytą viešbučio dydžio parkingo rinkliavą. Vasaros sezono metu, parkingo rinkliava Palangos mieste svyruoja nuo 0,8 iki 2,2 eurų už 1 val. – viešbučiai taiko du kartus mažesnį tarifą, plius aikštelės yra saugomos, tvarkomos. Eksploatacijos kaštus dengia pats viešbutis“, – teigė ji.

Kaip aiškino, taip pat yra viešbučių, kurie nuomojasi parkingo vietas savo svečiams ir nuomos kaina yra didesnė, nei imama iš svečio.

„Daugelyje ES kurortų miestuose parkingas yra ženkliai didesnis, arba viešbučiai net neturi galimybės pasiūlyti parkavimosi vietos. Tad pasinaudoti Palangos viešbučių siūlomu parkingu yra didžiulis patogumas, sutaupant svečio kaštus dukart.

Taip pat apie papildomą mokestį kiekvienas viešbutis informuoja svečia visose rezervacijos platformose, bei rezervacijos patvirtinimo laiškuose, arba rezervuojant telefonu, administratorius visada praneša, kad parkingas yra už papildomą mokestį ir pasiteirauja, ar jis bus reikalingas. Komunikacija apie mokamą parkingą yra žinoma nuo to momento kai svečias pasirenka rezervuotis kambarį Palangos mieste“, – sakė L. Taučiūtė.

Redakcija bendrai primena, kad Palangoje rinkliavos dydis priklauso nuo zonos, kurioje yra statomas automobilis.

Stovėjimo kaina raudonojoje zonoje siekia 0,8 euro už 30 minučių ir 1,6 euro už vieną valandą.

Stovėjimas geltonojoje zonoje kainuos 0,4 euro už pusvalandį bei 0,8 eurų už valandą.

Brangiausiai automobilį statyti kainuos žaliojoje zonoje: pusės valandos kaina čia siekia 1,1 euro, o viena valanda kainuos 2,2 euro.

Automobilių stovėjimas Palangoje bus mokamas iki rugsėjo 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)