Suvenyrų neperka

Antradienio vakarą Vilniaus miesto centre buvo galima matyti nemažai vaikštinėjančių. Žmonių gausa ypač pasižymėjo Gedimino pr., į kurį gyventojai suplūdo po Lukiškių aikštėje vykusio Ukrainos palaikymo koncerto.

Panašiai atrodė ir Pilies gatvė, kurioje smalsuoliai sėdėjo kavinėse bei tikėjosi pamatyti Ukrainos prezidentą Volodimyrą Zelenskį, kuris apsistojo čia esančiame „Naručio“ viešbutyje.

Einant Vilniaus gatve buvo matyti nemažai tuščių vietų bei laisvų prisėsti stalelių, nors įprastai savaitgalį rasti ten vietos būna sudėtinga.

Redakcija pakalbino Didžiojoje gatvėje suvenyrais prekiaujančius pardavėjus.

Nenorėjusi būti įvardyta prekiautoja pasakojo, kad prekyba praktiškai nevyksta.

„Nėra pirkėjų. Delegacijos, kurios atvyksta, jie yra užsiėmę, vakar ryte prabėgo turkų apsauginiai, kurie nupirko magnetukus, bet prekyba bendrai šiomis dienomis – tragiška.

Kaip tai beskambėtų, tai – ne skundas. Bendrai šiemet mažai turistų, labai daug grupių atšaukė savo planus ir vizitus į Lietuvą dėl karo, Suvalkų koridoriaus. Žmonės bijo“, – sakė prekiautoja.

Jos teigimu, dalis prekiautojų kolegų, buvę vakar, šiandien išvis neatvyko.

„Vakar mūsų buvo dvigubai daugiau, šiandien – išvis mažai. Manau, kad jau ir nebeateis“, – svarstė ji ir tikėjosi, jog pirkėjai į gatves daugiau išeis vakarop, tačiau ir tai neįvyko.

„Delegacijos, tikriausiai, pavargusios. Jie turi įsipareigojimus. Ateina vos vienas kitas“, – sakė prekiautoja.

Panašiai kalbėjo ir netoliese suvenyrais prekiaujantis kolega.

„Tikėjomės, kad žmonių bus daugiau, bet delegacijoms magnetukai, greičiausiai, nelabai ir įdomu. Buvo, kas pirko, negaliu sakyti, kad nieko nepardaviau, bet tikėjomės geresnės prekybos“, – kalbėjo prekiautojas.

Jis svarstė, kad gal daugiau pirkėjų sulauks šįvakar vakare, jau pasibaigus visam NATO viršūnių susitikimui.

Barai – neužpildyti

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos vadovas Raimondas Pranka kalbėdamas apie vakar dieną ir žmonių srautus tikino, kad „stebuklų neįvyko“.

„Sakyčiau, kad labiau buvo panašu į „mini savaitgaliuką“, bet baruose bendrai tikėjomės, kad bus daugiau žmonių, didesnis šurmulys.

Nebuvo jokio naktinio užsisėdėjimo, tikrai, nieko ypatingo, svečiai stalelių neužpildė. Sunku nuspėti, kaip bus šiandien“, – komentavo jis.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė pasakojo pati buvusi mieste, Kaip dalijosi pastebėjimais, „gyviausias“ jai pasirodęs Gedimino pr., nors, kaip pabrėžė, vakar dirbo ne visos kavinės.

„Užsidarė tos, kurios skirtos didelėms turistų grupėms arba maitino tuos, kurie dirba biuruose“, – išskyrė atstovė, tačiau aiškino, kad nepaisant visko, visi į situaciją žiūri gana pozityviai.

„Labiau numiręs buvo ilgasis savaitgalis“, – sakė ji.

Kalbėdama apie viešbučius E. Šiškauskienė tikino, kad jokių nesklandumų vakar nekilo.

„Dienomis viešbučiai tušti, niekas nesinaudoja SPA ir panašiai, bet bendrai viskas vyksta labai sklandžiai. Viešbučiai gerai pasiruošę, maisto netrūksta, su patalynių keitimu viskas tvarkoje.

Kol kas viskas sekasi labai gerai ir sklandžiai. Džiaugiuosi, kad visi gauna kokybiškas paslaugas, mūsų tikslas palikti kuo geresnį įspūdį“, – sakė ji.

Parduotuvėse srautai augo

Gedimino prospekte ir miesto centre yra įsikūrusi ir ne viena prekybos tinklo parduotuvė.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė aiškino, kad Gedimino prospekte esančioje „Lidl“ parduotuvėje pirkėjų srautas koreliavo su miesto centre vykusiais renginiais, todėl didesni pirkėjų srautai buvo vakare.

„Kaip ir įprastai, pirkėjai čia daugiausiai rinkosi maisto išsinešimui – gaiviųjų gėrimų, įvairių kepinių, ledų ir kt.

Apie į ribojimus patenkančias parduotuves pirkėjus informavome iš anksto, pasiūlėme alternatyvius atvykimo maršrutus arba greta esančias „Lidl“ parduotuves, tad aktyvūs išliko ir netoli ribojimų esančių parduotuvių klientų srautai“, – sakė ji.

„Iki“ atstovė spaudai Vaida Budrienė taip pat aiškino, kad Vilniaus centre esančiose parduotuvėse klientų srautai augo.

„Šių parduotuvių srautas, lyginant su praėjusiais metais tą pačią dieną, padidėjo 24 proc.

Daugiausia mūsų klientai jose vakar pirko įvairių skonių kruasanų, vandens, vanilės skonio ledų ir kolos. Šiai dienai taip pat esame pilnai pasiruošę ir laukiame tiek savo nuolatinių klientų, tiek renginio svečių“, – teigė atstovė.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė teigė, kad buvo stebėtas mažesnis pirkėjų srautas.

„Per pirmąją NATO viršūnių susitikimo dieną į ribojimų zoną patenkančiose „Maximos“ parduotuvėse stebėjome kiek mažesnį pirkėjų srautą, tačiau lankytojų skaičių papildė nemaža dalis policijos ir kitų pareigūnų.

Mūsų tinklo pardavimo duomenys rodo, kad klientai šiomis dienomis perka ne tik kasdienio vartojimo maisto prekes – išaugo greitų, jau paruoštų maisto produktų, užkandžių bei gėrimų pardavimai", - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)