„Pirmas dalykas, kurį pamačiau važiuodamas su dviračiu į Šventąją buvo remontuojamas kelias. Jo pradžia yra išasfaltuota, o toliau viskas išrausta, nėra nei šaligatvių, nei paties kelio. Man buvo netgi sudėtinga įvažiuoti į Šventąją su dviračiu, teko jį vestis kelis šimtus metrų. Greta kelio yra viešbučiai. Pagalvojau, kad vargšai tie žmonės, kurie ten pateks, nes ten važinėja ekskavatoriai, sunkvežimiai, kurie veža žvyrą, akmenis, tvyro labai daug dulkių“, - DELFI kalbėjo poilsiautojus.

Pasak jo, panašu, kad Jūros gatvėje vykstantys darbai greitai nesibaigs. Jau įvažiavus į miestelį poilsiautojus pasitiko tuštuma.

„Labai liūdna, miestelis buvo totaliai tuščias, viskas atrodo kaip išmirę, keli žmonės vaikšto, visi dar tik ruošiasi poilsiautojų atvykimui: tvarkosi, dažo namelius. Kai kurios kavinės veikia, bet jos tuščios. Prie jūros mačiau kelis žmones“, - tokiais įspūdžiais dalijosi birželio pirmosiomis dienomis į Šventąją užsukęs pašnekovas.

Andrius pasakojo matęs statomus medinius poilsio namelius.

„Aš nustebau, kad juos dar stato, vadinasi, yra poreikis“, - pastebėjo Andrius.

Šventoji

Tuo metu Šventosios bendruomenės pirmininkas Dominikas Jurevičius DELFI sakė, kad iš tiesų vienoje Šventosios gatvėje yra daromas rimtas kapitalinis remontas. Dabar vyksta antrasis iš trijų remonto etapų. Visi darbai turėtų būti baigti 2018 m.

„Darbai vyksta pagreitintai, bet šita vasara nebus pati geriausia. Planuojama, kad iki Joninių bus sudaryta galimybė žmonėms kažkiek privažiuoti. (...) Viena didžiausių Šventosios problemų yra tai, kad mes neturime vizijos į priekį, kokia ji bus po 10 ar 20 metų. Jeigu atgims uostas, tada ir Šventoji pajudės, bet kada tai bus?“, - komentavo jis.

Bendruomenės pirmininko nuomone, Šventoji turi būti orientuota į šeimos poilsį.

Šventojoje vasaros sezonas oficialiai atidaromas per Jonines.

„Tada pradeda važiuoti žmonės, o mano daugiametė praktika rodo, kad didysis poilsiautojų antplūdis būna liepos 1-10 dienomis“, - kalbėjo D. Jurevičius.

Jo teigimu, reikia stengtis šis kurortas poilsiautojams turėtų būti patrauklus ne tik sezono metu, kad žmonės turėtų, ką veikti laisvalaikiu.

„Šiandien pas mus to trūksta, tik keturių žvaigždučių viešbutis yra atidaręs SPA, o visa kita pas mus numiršta“, - D. Jurevičius.
Šventoji

Pasidalinkite savo patirtimi iš Lietuvos pajūrio! Kas jums ten patinka, o kas – ne? Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Patarkite šiuo metu dar tik planuojantiems atostogas el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (303)