Licencijuota elektroninių pinigų įstaiga „EVP International“, plėtojanti tarptautinę mokėjimų sistemą „Paysera“, savo klientams siūlys VISA mokėjimo kortelę Lietuvoje.

Apie tokią galimybę jau informuoti „Paysera“ klientai. Informuojama, kad mokėjimo kortelės užsisakyti klientai galės nuo lapkričio 10 d. Kortelės mėnesinis mokestis sieks 0,5 euro, išdavimo ir pristatymo paštu mokestis – 8 eurai.

„EVP International“ generalinis direktorius Kostas Noreika teigė, kad su šia mokėjimų kortele bus galima naudotis taip pat kaip su komercinių bankų mokėjimų kortelėmis – atsiskaityti parduotuvėse, naudotis bankomatuose.

„Mokėjimų kortelė buvo vienas stabdžių, kodėl klientai nesinaudodavo mūsų sąskaita kaip pagrindine, - kalbėjo jis. - Mūsų noras, kad pagrindinė klientų sąskaita būtų „Paysera“.

Šiuo metu „Paysera“ turi apie 50 tūkst. aktyvių klientų. Tikimasi, kad bent trečdalis pasinaudos galimybe turėti naują mokėjimo kortelę. Iš viso užsiregistravusių vartotojų bendrovė turi apie 200 tūkst.

K. Noreika teigė, kad kartu su mokėjimų kortele „Paysera“ klientus informuoja ir apie keičiamą iki šiol teiktų paslaugų kainodarą: fiziniams asmenims siūlomi nemokami pervedimai eurais Europoje. Įkainiai keičiami nuo kitų metų pradžios, kai Lietuva prisijungs prie SEPA mokėjimų erdvės.

„Manau, kad bankai turėtų užsiimti skolinimo verslu, rizikos vertinimo, o informacijos mainais, pinigų pervedimai būtent ir yra informacijos mainai, turėtų būti vykdomi kitų rinkos žaidėjos. Tai, manau, šioje vietoje bankams konkurenciją tikrai sudarysime“, - pridėjo jis.

Lietuvos banko duomenimis, šiuo metu elektroninių pinigų įstaigos licenciją turi trys bendrovės: „EVP International“, „Libera exosculatio“ ir „Perlo paslaugos“. Elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją turi „MisterTango“, „Antigravity payment systems“ ir „Paskolų klubas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)