Tad nenuostabu, kad sudurti galą su galu šiais laikais yra sudėtinga, todėl kiekvienas būdas, padedantis sutaupyti, yra labai naudingas. „The Independent“ siūlo veiksmingų būdų, kaip sumažinti savo išlaidas.

Maistas

1. Valgiaraščio planavimas. Jis tikrai padės sutaupyti nemažai pinigų. Jeigu tiksliai žinosite, ką valgysite, nebereikės švaistyti maisto ir pirkti nereikalingų produktų. Be to, galėsite rečiau lankytis prekybos centruose, tad išvengsite pagundos nusipirkti ko nors nereikalingo.

2. Daržovės. Pirkite sveriamas, o ne iš anksto supakuotas daržoves – taip kur kas pigiau.

3. Produktų galiojimas. Svarbu žinoti, kad ne visus produktus reikia išmesti, jeigu ant jų nurodyta data, iki kurios geriausia juos suvartoti. Tai nereiškia, kad po tos datos produktai jau nebetinkami vartoti. Pasitikėkite savo juslėmis: uoskite produktus ir žiūrėkite, kaip jie atrodo.

4. Vakarinės nuolaidos. Labai dažnai prekybos centruose vakarais tam tikri produktai parduodami pigiau. Pasidomėkite šiomis akcijomis – galite tikrai daug sutaupyti.

5. Šaldytos daržovės. Jeigu norite sutaupyti, pirkite šaldytų, o ne šviežių daržovių. Jos pigesnės ir galite panaudoti dalį jų, o likusią dalį laikyti šaldiklyje nesibaimindami, kad daržovės suges.

6. Pirkite internetu. Pirkite maisto produktų internetu. Juos jums ne tik pristatys tiesiai į namus, bet ir bus mažesnė galimybė, kad nusipirksite nereikalingų produktų vaikščiodami po didžiulę parduotuvę.

Namai

Sąskaitos už elektrą, vandenį ir t. t. Būsto išlaikymas tikrai brangus, tačiau ir šias išlaidas galima sumažinti.

7. Elektra. Šiuo metu elektros tiekėjai savo klientams siūlo įvairių planų, tačiau vis dar yra nemažai žmonių, kurie tuo nesinaudoja. O juk tai galėtų padėti sutaupyti ne vieną eurą.

8. Sąskaitos už ryšių paslaugas. Šiais laikais žmonės daug išleidžia sąskaitoms už televiziją, internetą ir telefono paslaugas. Ekspertai sako, kad žmonės galėtų nemažai sutaupyti, jeigu su teikėjais ... derėtųsi. Susisiekite su savo paslaugų teikėjais ir pasidomėkite, ar jie nesiūlo kokios nors akcijos. Taip pat galite rasti alternatyvų ir taip padidinti savo tiekėjams spaudimą.

Kelionės

Ar tai būtų automobilio draudimas, traukinio bilietai, atostogos ar išlaidos degalams. Kainos tik kyla, tad tenka ieškoti būdų, kaip sutaupyti.

9. Dalintis automobiliu. Kasdienės kelionės į darbą ir iš jo išlaidas galima sumažinti kooperuojantis ir važiuojant į darbą kartu su kolega bei pasidalinant išlaidas degalams.

10. Pigesnė degalinė. Pasidomėkite, ar šalia jūsų nėra degalinės, kur degalai parduodami šiek tiek pigiau nei kitur. Tiesa, būtina įvertinti ir kelionės iki tokios pigesnės degalinės išlaidas, kad sutaupytos lėšos nebūtų išleistos paprasčiausiai važiuojant iki tokios degalų pirkimo vietos.

11. Dar kartą degalai. Išlaidas degalams galima sumažinti tiesiog sunaudojant mažiau degalų. Šiuo atveju neturima omenyje ėjimo į darbą pėsčiomis, tačiau taupyti degalus galima efektyviau vairuojant, anksčiau perjungti pavarą (jeigu automobilis yra su mechanine pavarų dėže), vengti spūsčių, užtikrinti optimalų slėgį padangose, bagažinėje nesivežioti nereikalingų daiktų, kad automobilio svoris būtų mažesnis ir jis naudotų mažiau degalų.

Pomėgiai

12. Knygos. Tikrai nereikia sakyti kad paprasčiausias būdas paskaityti knygą – ją pasiskolinti iš bibliotekos, ir tai nieko nekainuos. Tai nėra vienintelis būdas. Dabar yra ir specialių svetainių, kuriose galima dalintis knygomis.

13. Kiti dalykai. Lygiai taip pat, jeigu turite dviratį, tačiau norite motorolerio. Arba turite mobilųjį telefoną, be norite narvelio žiurkėnui. Daugybę dalykų galite tiesiog išsikeisti ar parduoti ir nusipirkti internete.

14. Sporto klubas. Sporto klubo abonementas gali kainuoti tikrai brangiai. Tačiau šiais laikais yra daugybė gerokai pigesnių alternatyvų norintiems sportuoti, ir tikrai nereikia lieti prakaito uždaroje salėje. Juk daugybę dalykų galima nuveikti atvirame ore.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)