„Darbas viso 0,6 etatu: pašto viršininko (0,3 etato) bei papildomi laiškininko (0,25 etato) ir valytojo (0,05 etato) darbai. Penkių darbo dienų savaitė nuo antradienio iki šeštadienio“, - rašoma Lietuvos pašto skelbime.

Išsamiau paaiškinama, kad darbuotojas turės organizuoti Šakynos pašto veiklą, teikti kokybiškas pašto, finansines ir kitas paslaugas bei užtikrinti aukštą klientų aptarnavimo kokybę, pristatyti korespondencijos siuntas, periodinius leidinius, reklamas, pašalpas ir kitas išmokas.

Atvykimas iš ir į darbą – neapmokamas, siūloma terminuota darbo sutartis, iki 2018 m. sausio pabaigos.

Skaičiuojama, kad pareiginė pašto viršininko alga už 0,3 etato siekia 117 eurų per mėnesį, valytojo - 0,05 etato - 16,25 eurų per mėnesį, o laiškininko darbo apmokėjimas nustatomas pagal atliktą darbą.

„Kaimo paštuose dažnai ieškoma dirbti žmonių ne pilnu etatu, nes darbo krūvis čia nėra didelis. Mažesnėse gyvenvietėse teritorijos, kurias reikia aptarnauti laiškininkams, nėra didelės, o klientų srautai pašte – itin maži. Kai kuriuose paštuose per dieną apsilanko vos keli klientai, todėl natūralu, kad ir paštai dirba trumpai. Pavyzdžiui, Šakynos pašte klientų srautas per mėnesį nesiekia nė 200 žmonių. Šis paštas per savaitę dirba tik 5 dienas po 2 valandas. Atitinkamai pagal darbo apimtis paštuose apskaičiuojamas etatų poreikis“, - komentavo Lietuvos pašto atstovas spaudai Tomas Bašarovas.

Pasak jo, atlyginimas už 0,6 etato dirbančiam darbuotojui, įskaitant pašto viršininko, laiškininko ir valytojo pareigybes, siekia 215 eurų, tačiau papildomai yra mokamas kintamasis darbo užmokestis už darbo kokybę bei pašto viršininkui keliamų tikslų vykdymą, prekių, prenumeratos pardavimus pagal įmonėje galiojančias tvarkas ir nuostatus.

„Naujas ieškomas Šakynos pašto viršininkas dirbs pagal terminuotą darbo sutartį, nes dabartinė Šakynos pašto viršininkė išeina motinystės atostogų“, - kodėl ieškoma naujo žmogaus paaiškino T. Bašarovas.

Personalo atrankos įmonės „Manpower Lit“ direktorė Božena Petikonis-Šabanienė mano, kad mažuose miesteliuose, kur gyvena iki 1 tūkst. žmonių, vietinių gyventojų poreikiams tenkinti reikia ne didelių struktūrų ar padalinių, o iniciatyvaus darbuotojo, kuris galėtų išspręsti jam patikėtą užduotį.

„Tokios funkcijos kaip nedidelio kiekio siuntų paskirstymas ir pristatymas tikrai gali būti patikėti vienam žmogui. Lygiai taip pat kaip mažesnėse įmonėse pardavimo vadybininkai gali būti atsakingi tiek už duomenų bazės kūrimą ir pildymą, už šaltųjų skambučių atlikimą, klientų lankymą, o kartu ir prekės pristatymo organizavimą. Darbas mažesniu etatu, išskirstant darbo valandą pagal funkcijas, galbūt nėra tokia dažna praktika, tačiau parodo, kiek tikimasi, kad darbuotojas skirs laiko ir dėmesio vienam ar kitam darbui. Nepilno etato darbai regionuose yra retenybė, kuria nemažai miestelių gyventojų tikrai apsidžiaugtų, nes galima neapleisti ūkio darbų ir papildomai užsidirbti. Laimi visos pusės – darbuotojas, darbdavys ir paslaugos gavėjai“, - komentavo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)