Ignas pasakojo prekybos centre „Maxima“ apsilankantis keletą kartų per savaitę ir visada sekęs esamas nuolaidas. Kaip aiškino, visada į savo krepšį prigriebdavęs ir lietuviškos produkcijos prekių, mat jas perkant į turimą „Ačiū“ kortelę grįždavo 10 proc. „Maximos„ pinigų nuo kainos.

Visgi vieno apsipirkimo metu Ignas sakė atkreipęs dėmesį, kad jam nebuvo pritaikyta nuolaida perkant vieną iš lietuviškų prekių.

„Pirkau lietuvišką kefyrą, tačiau vėliau pamačiau, kad sumokėjau kitokią kainą ir man nebuvo pritaikyta nuolaida, kaip būdavo iki šiol. Paskui pagalvojau, kad, ko gero, baigėsi akcija, tačiau apie jos pabaigą pranešta nebuvo, o ir skelbta buvo, kad ji truks iki 2019-ųjų pabaigos“, – skundėsi Ignas.

Vyras sakė, kad jaučiasi apgautas, o tokios akcijos pabaigos, tikriausiai, bus nepastebėję ir kiti pirkėjai.

„Apie pradžią skelbė, bet ji baigėsi tyliai“, – pyko jis.

DELFI susisiekus su „Maxima“ atstovais jie patvirtino, kad nuo liepos pradžios gyventojams, perkantiems lietuvišką produkciją, pinigai į „Ačiū“ kortelę nebegrįžta ir teigė, kad liepą pasibaigė pirmasis akcijos etapas.

Pasak atstovų, apsiperkant gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į kainų ženklinimą.

„Anksčiau kaina būdavo padalinama į dvi dalis, su įprasta kaina ir su informaciniu pranešimu, kiek pinigų grįžta įsigijus prekę, tačiau to pranešimo nebėra“, – sakė prekybos tinklo atstovai.

Jie vardijo, kad per pusmetį, kuomet galiojo ši akcija, į klientų „Ačiū“ korteles iš viso sugrįžo 7 mln. „Maximos“ pinigų, o per 6 mėnesius buvo nupirkta 72 mln. vienetų lietuviškų pieno produktų, 30 mln. įvairių duonos ir konditerijos gaminių ir 11 tūkst. tonų lietuviškų daržovių.

II akcijos etape, kaip skelbiama, planuojama siekti glaudesnio bendradarbiavimo su šalies regionuose esančiais Lietuvos gamintojais bei stiprinti miestelių bendruomeniškumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)