Pinigėliai tirpsta akyse

„Jei jau poilsiauti, tai poilsiauti. Negi per atostogas skaičiuosi kiekvieną centą? Tam ir dirbi visus metus, kad galėtum atitrūkti iš peties“, – šyptelėjo Delfi pakalbinta jauna kauniečių porelė Marius ir Lina.

Pasiteiravus apie čia esančias kainas, jie numojo ranka ir atsakė: „O kur dabar Lietuvoje pigu? Jei jau žiūrėsi tik į kainas, tai kam tada išvis vykti atostogų? Neturi pinigų – sėdėk namie. Jei dirbi ir uždirbi, tai gali sau leisti.“

Kiek kitokios pozicijos buvo jauna šeimynėlė iš Vilniaus.

„Mes čia atvykome su dviem vaikučiais. Vien už viešbutį 4 nakvynėms sumokėjome 1 000 eurų. Pasisupome apžvalgos ratu, šeimynai kainavo 45 eurus. Kur tai matyta? Žinoma, kad brangu“, – kalbėjo šeimos galva Vytautas.

Jie teigė, kad vien tik vienas pavalgymas kavinėje ar restorane šeimai atsieina apie 70-80 eurų.

„Mes su žmona valgėme vištienos kepsnius, kurių vieneto kaina 14 eurų, vaikai burgerius – po 12 eurų. Dar gėrimai, vaikams ledai ir taip tirpsta tie pinigėliai“, – kalbėjo vilniečiai.

Anot jų, su vaikais atostogauti Palangoje, kur aplink daugybė pramogų: batutų, žaidimų aparatų, elektroninių mašinėlių, 5D kino teatrų ir dar visokių atrakcijų – sudėtingas reikalas.

„Juk patys buvote vaikais ir žinote, kad visko norisi. Sunku juos sustabdyti. Vienoj vietoj – 10 euriukų, kitoj – 10, ir taip tuštėja piniginė. Jau per dvi dienas išleistas tikrai ne vienas šimtas eurų“, – kalbėjo poilsiautojas Vytautas.

Kokios pramogų kainos?

Delfi žurnalistams pavaikštinėjus po Palangą, pasidomėta pramogų įvairove ir jų kainomis.

Įdomu tai, kad vėl išaugo apžvalgos rato kaina – norintis suaugęs žmogus pasigrožėti Palangos panorama iš paukščio skrydžio jau turi pakloti net 15 eurų. Dar pavasarį tokia pramoga suaugusiam žmogui kainavo 10 eurų. Dabar jau vaikui kainuoja 10 eurų. Šeimai su dviem vaikais iki 12 metų – 45 eurai, su 3 vaikais – 50 eurų.

Pavasarį šeimai su dviem vaikais kainavo 45 eurai, su 3 vaikais – 40 eurų.

Tačiau pastebima tendencija, kad žmonės nori pamatyti Palangą iš viršaus – prie apžvalgos rato nuolat nusidriekusios eilės.

„Kaip gi atvykusios į Palangą nepasidarysime „selfie“ (liet. asmenukių) socialiniams tinklams. Apžvalgos ratas jau yra tapęs tarsi Palangos simboliu. Pažiūrėkite kaip socialiniai tinklai mirga“, – teigė būrelis paauglių merginų, atvykusių iš Biržų.

Nemažai poilsiautojų pajūriu važinėja ir dviračiais ar elektriniais velomobiliais.

Dviračio valandos nuomos kaina – 5 eurai, parai – 25 eurai. Sportinio dviračio – 7 eurai/val., para – 35 eurai.

Dviratis su kėdute atitinkamai jau kainuoja 6 ir 30 eurų, su priekaba – 10 ir 50 eurų.

Dviviečio velomobilio kaina – 12 eurų/val., keturviečio – 20 eurų/val., šešiaviečio – 30 eurų/val.

Kol Delfi žurnalistai stebėjo ant stendo parašytas dviračių ir velomobilių kainas, įvyko netikėtas pokalbis tarp vieno kliento ir nuomotojų.

Apie 50 metų amžiaus vyriškis paprašė nuolaidos, o nuomotojams nesutikus jos pritaikyti, šis ėmė grasinti, kad apskųs juos Mokesčių inspekcijai.

„Gerai, tada duokite man čekiuką. Aš gyvenu Palangoje ir nuolat iš jūsų nuomojuosi dviračius, tačiau nei karto nesu gavęs čekio. Tai jūs slepiate mokesčius? Aš tuo pasidomėsiu? Palaukite – pamatysite“, – grūmodamas pirštu jauniems nuomotojams pakelto tonu išrėžė vyriškis.

Einant Jono Basanavičiaus alėjos pradžioje, į akis krito besisukantis namukas, šalia kurio parašyta „360 laipsnių namas“.

„Įeikite į namo vidų. Pabandykite šią pramogą. Pajusite jausmą, kurio dar niekada nesate jautę. Namas sukasi, o jūs stovite ant specialios platformos. Viduje susidaro jausmas, kad ne namas, o jūs pats sukatės“, – ragino šalia namuko stovintis jaunas verslininkas.

Tokios pramogos kaina 1 asmeniui – 5 eurai, 3 asmenims – 12 eurų, 4 asmenims – 16 eurų, 5 asmenims – 20 eurų.

Dar už kelių metrų jauna mergina jau kvietė išbandyti tirą: 8 šūviai pneumatiniu ginklu – 4 eurai, 16 šūvių – 6 eurai.

Pasivažinėjimas elektrinėmis mašinėlėmis 6 eurai 5 minutės, pramogos batutų parke 30 min. – 9 eurai, valanda – 13 eurų, pasivažinėjimas elektriniais vaikiškais kartingais – 5 eurai, krepšinio kamuolio mėtymas į žaidimo aparatą – 2 eurai.

Šalia Palangos tilto siūloma įsiamžinti nuotraukai su didžiule spalvota papūga.

„Nuotrauką padarysime per minutę. Kaina – 8 eurai“, – savo paslaugas reklamavo minėtą papūgą rankose laikantis verslininkas.

Neįtikėtinas pasiūlymas nuotraukai su savo telefonu

Po Jono Basanavičiaus alėją vaikštinėja ir vaikų dėmesį kausto maždaug 2,5 metrų robotas. Vaikams priėjus prie jo, tuoj pat prisistatė šalia vaikštinėjanti mergina ir pasakė: „Norite nusifotografuoti su šiuo robotu? Momentinė mūsų nuotrauka – 7 eurai, o jei norite nusifotografuoti su savo telefonu – 5 eurai“.

Vienas tėvelis tuoj pat pasipiktinęs atkirto: „Na jau visai Palangos verslininkai tarsi nukritę iš dangaus. Kažkoks kosmosas. Nuotrauka su savo telefonu – 5 eurai. Kur tai matyta? Vienas paspaudimas, trunkantis porą sekundžių – 5 eurai. Paprašytų euro ar dviejų, dar suprasčiau, bet penki eurai – kažkas jau tikrai nenormalaus.“

J. Basanavičiaus gatvėje eilė nusidriekė prie garsiųjų „Bubble“ vaflių su ledais, pagardintais uogomis, saldžiais pabarstukais ir įvairiais saldumynais. Jų kaina svyruoja nuo 5 iki 6,5 euro.

„Nusipirkome juos vien dėl nuotraukos. Tikrai neįprastai atrodo. Tai jau yra tapusi tarsi Palangos mada – įsiamžinti su šiais vafliais ir nuotraukomis dalintis su draugais“, – šyptelėjo asmenukes darančios dvi vilnietės.

Kiek nustebino magnetukų ant šaldytuvo su Palangos užrašu kaina – 3,5–4 eurai.

Nuolat tenka keliauti po užsienio šalis ir ten panašių magnetukų kainos dažniausiai svyruoja tarp 1-2 eurų.

Į akis krito ir verslininkai, siūlantys pasidaryti pakabuką, veidrodėlį ar magnetuką su savo atvaizdu.

„Užtruks vos 1 minutę ir turėsite puikų atsiminimą iš Palangos. Nepagailėkite atminčiai 10 euriukų“, – tokią paslaugą šeimynėlei pasiūlė verslininkai.

Susidomėjusiųjų netrūksta – teko užfiksuoti ne vieną tokią šeimynėlę ir įsimylėjėlių poreles, kurie stojo prie šalia esančių apšvietimo lempų ir leidosi fotografuojami.

Krūptelėti privertė šuniukų meniu

Viename iš populiarių Palangos restoranų nuostabą sukėlė meniu, kuriame šuniukams siūloma atsigerti net vyno ar alaus.

Įdomu tai, kad šuniukams skirto vyno kaina, – 8,8 euro, alaus kaina – 5 eurai. Rašoma, kad alus pasirinkimui vištienos arba jautienos skonio.

Taip pat siūloma šuniukams ir šokolado (6,5 euro), ir pyragėlių (4,5 euro), ir keksiukų (4 eurai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)