Skaitytojų dėmesiui – patarimai, kaip išsirinkti pagalvę, rašo DELFI.ee.

Labiausiai paplitęs mūsų rinkoje variantas – pagalvės su poliesterio užpildu. Jos idealios dėl daugelio parametrų, ypač dėl hipoalergiškumo.

Daugelis žmonių turi alergiją pūkams ir plunksnoms, dalis netoleruoja vilnos, o poliesterio pagalvės tinka visiems, tik sunku jas išsirinkti. Tokių pagalvių – gausybė. Pigiausios kainuoja apie 5 eurus (17 Lt), tačiau jokių gudrybių iš jų nesitikėkite – pagalvės užvalkalas iš pigaus audinio, o vidus – iš sintetinio sintepono, kuris jau po poros mėnesių susidėvi, netenka purumo, ir pagalvę galima išmesti.

Populiarios gana nebrangios pagalvės, kurios vidutiniškai kainuoja apie 10 eurų (35 Lt).

Svarbiausia – žinoti, ko jums reikia. Norite minkštesnės pagalvės? Tada ieškokite pagalvių su naujo tipo užpildu – mikropluoštu, kuris maksimaliai imituoja paukščių pūkus. Sudėtis būtų maždaug tokia: 75 proc. mikropluošto-poliesterio ir 25 proc. poliesterio. Ant audinio būna plunksnų piešinys.

Kad pagalvė neuždusintų

Daugelis skundžiasi, kad karšta miegoti ant pagalvių. Tokiems žmonėms sukurtos pagalvės su specialiu audeklu – vietoje tradicinio medvilninio ar sintetinio į audinį ir užpildą dedama celiuliozės iš medienos. Tokį audinį gamintojai pavadina įvairiai – „Bamboo“, „Modal“ ir kt.

Lyderiu laikomas „Tencel“, jo gamybai naudojamas eukalipto pluoštas. Šios pagalvės vėsios palietus, ant jų miegant lengviau kvėpuoti.

Tokios pagalvės vidutiniškai kainuoja po 14 eurų (48 Lt). Ant pakuotės užrašyta „Tencel“, tad nesupainiosite.

Dar vienas poliesterio pagalvių tipas – impregnuotos alijošiumi. Šis impregnavimas – antibakterinis barjeras, taip pat saugo nuo dulkių erkučių. Tai svarbu, bet reikia turėti omenyje vieną detalę – impregnavimas išlieka po 5 – 6 skalbimų, o jei medžiagoje yra pluošto, pagalvė tarnaus ilgai ilgai.

Vidutinė tokios pagalvės kaina – 10 eurų (35 Lt).

Jokio streso

Puiki antistresinė pagalvė, į kurios audinį įausta anglies pluošto, padedančio pašalinti statinę įtampą. O ir pačios pagalvės, nors atrodo išsipūtusios, yra labai patogios.

Pagalvės kaina – nuo 9,60 euro (33 Lt).

Vilna vilnai nelygu

Vilna – natūrali medžiaga, ji kvėpuoja ir tinka praktiškai visiems. Tokios pagalvės turi vieną minusą – toli gražu ne visas galima skalbti. Tiesa, ir šiai problemai yra sprendimas.

Konsultantai įspėja, kad šimtaprocentinės sudėties vilnos užpildo nebūna, nes tokiu atveju jis susiveltų į veltinį. Būtent todėl užpildo sudėtis – 50 proc. vilnos ir 50 proc. poliesterio pluošto. Tokia pagalvė bus puri, nesusivels ir ilgai tarnaus.

Vilnonė pagalvės žymiai brangesnės už poliesterio pagalves – kainuoja nuo 15 eurų (51 lt).

Pūkai ir plunksnos

Pūkinės pagalvės tebėra vertinamos, jos nepigios, jų būna kuo įvairiausių. Svarbiausia, kad neturėtumėte alergijos plunksnoms ir pūkams.

Vyrams dažniausiai patinka didelės, aukštos pagalvės, jų užpildo viduryje būna iš 85 proc. plunksnų ir 15 proc. pūkų, o išorėje – 90 proc. pūkų ir 10 proc. plunksnų. Viduje susidaro tarsi kauliukas, aplink jį – minkštimas, todėl pagalvė vadinasi „Persikas“.

Antras variantas paprastesnis – dvipusė pagalvė, jos viena pusė kietesnė (85 proc. plunksnų, 15 proc. pūkų), kitas minkštesnė (90 proc. pūkų, 10 proc. plunksnų). Vidutinė tokių pagalvių kaina – 27 eurai (93 Lt).

Atsiminkite, kad ančių pūkai pigesni už žąsų pūkus, todėl visada atidžiai skaitykite etiketes.

Nieko sau kaina

Būna pirkti ir 150 eurų (518 Lt) kainuojančių pagalvių.

Atidžiau apžiūrėjus paaiškėja, kad pūkiniu užvalkalu (kurį, beje, galima skalbti) yra trys pagalvės, o vienas iš jų – ortopedinė. Tokių pagalvių galima keisti aukštį, formą, o pūkinis užvalkalas – dvipusis. Vienoje pusėje yra termoreguliuojantis audinys, nuo kurio neprakaituojama. Tad neišsigąskite pamatę kainą – tiesiog pagalvė ne tokia jau paprasta.

Tokias pagalves pakanka reguliariai išvėdinti gryname ore ir kasdien supurtyti, kad nesusiveltų pūkai.

Ortopedinės pagalvės

Dabar tapusios madingomis ortopedinės pagalvės kainuoja nemažai – nuo 25 (86 Lt) iki 160 eurų (552 Lt).

Specialistų teigimu, ortopedinę pagalvę reikia mokėti išsirinkti, o paskui reikia prie jos priprasti. Reikia žinoti, kad šios pagalvės būna skirtingo aukščio, tad reikia išsirinkti jums tinkantį. Yra modelių su įdubomis pečiams, kiti išsiskiria nestandartine forma. Prieš perkant tokią pagalvę, reikia būtinai atsigulti ir išbandyti, ar jums tinkamas, patogus jos aukštis.

Na o vėliau reikia tiesiog įprasti ant jos miegoti, kad atprastumėte nuo standartinių pagalvių ir įvertintumėte naujosios privalumus. Specialistų teigimu, daugelis nebegrįžta prie standartinių pagalvių. Beje, ortopedinės pagalvės tarnauja ilgai, kur kas ilgiau, neik kitos, o joms duodama trejų metų garantija.

Beje, parduotuvėse galima pamatyti ir ekonominių ortopedinių pagalvių variantų, kurie kainuoja nuo 6 eurų (20 Lt). Tiesa, jos labai greitai susidėvi, tad veikiausiai neverta švaistyti pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)