Jei oras geras, Nidoje veikti galima daug ką: eiti prie jūros, plaukti laivu, skraidinti aitvarus, važinėtis dviračiu, riedžiu, bėgioti.

Pramogų kainos įvairios, pavyzdžiui, valandos pasiplaukiojimas laivu palydint saulę, su ekskursija iki Parnidžio arba kitaip Didžiosios kopos, kainuoja 20-25 litus, jei norima plaukti iki Ventės rago, ten užkąsti ir plauti atgal, kaina siekia 80-110 litų.

Paprastai, Lietuvos gyventojams, atvykusiems poilsiauti į Nidą, patrauklesni yra valandiniai pasiplaukiojimai, o rusams ir vokiečiams – ilgesnės išvykos. To priežastimi yra ir Lietuvos gyventojų pasirenkamas atostogų būdas: dažniausiai į Nidą jie atvyksta savaitgaliui, kai pasitaiko geresni orai, svečiai iš užsienio mėgsta pasilikti ilgiau.

Laivuose galima atsigaivinti ir įsigyti gėrimų, pavyzdžiui, arbatos puodelis kainuoja 2 litus, taip pat yra užkandžių ir kitų gaiviųjų gėrimų.

Po Kuršių marias galima plaukioti ir kanojomis, jų vidutinė nuomos kaina valandai siekia apie 40 litų.

Išsinuomoti dviratį valandai kainuoja 8 litus, tačiau parai jo kaina siekia 35 litus, nors su dviračių nuomotais galima nusiderėti ir iki 30 litų. Nuomojantis dviratį užstato palikti nereikia, pakanka pateikti savo asmens duomenis. Papildomas prie dviračio tvirtinamas vežimėlis vaikams nuomojamas už pusę dviračio nuomos kainos, o kėdutė ant galinės sėdynės papildomai nekainuoja.

Taip pat galima nuomotis riedžius, jo valandos nuomos kaina siekia 69 litus, jei nuomojamasi pusvalandžiui – 40 litų, o nuomos kaina 10-iai minučių - 20 litų.

Sausumoje galima važinėtis su vėjaračiais – susisiekimo priemone su bure, varoma vėjo. Vairuoti vėjaratį reikia panašių įgūdžių kaip buriuojant: paprastai viena ranka yra laikomas vairas, kita – burės virvė. Tokios pramogos valandos kaina dviems žmonėms siekia apie 170 litų.

Norintys turizmo informacijos centre gali įsigyti žemėlapių ir miške vaikščioti pažintiniais takais, dalyvauti orientaciniuose žaidimuose ar grybauti – vietos gyventojai rugpjūtį jau sako randantys baravykų.

Nidoje veikia keli masažo kabinetai, paslaugų kainos priklauso nuo pasirinktos paslaugos, mažiausios kainos siūlomos už pėdų arba galvos masažą.

Maisto kainos – kaip sostinėje

Pramogos Nidoje
Maitinimo paslaugų kainos Nidoje panašios į šalies didmiesčiuose siūlomas kainas. Priklausomai nuo pasirinktos vietos, sriubos galima gauti nuo 5 litų, tačiau paprastai, jei ji yra iš jūros gėrybių, kainos ima kilti nuo 10 litų.

Antrųjų patiekalų kainos taip pat yra įvairios, valgant sumuštinius, balandėlius arba cepelinus papietauti galima už 10-15 litų, kepsnių kainos kyla nuo vidutiniškai 18-os litų, žuvų – nuo 25 litų.

Desertą galima suvalgyti už 5-15 litų, gaiviųjų ir karštųjų gėrimų kainos siekia iki 15-os litų. Nidoje yra atsidaręs ir vien kava bei saldumynais prekiaujantis kioskas, čia kavos kainos yra artimos didmiesčiuose savo paslaugas siūlantiems kavos išsinešimui tinklams.

Įdomu tai, kad Nidos maitinimo paslaugų rinka yra prisitaikiusi prie svečių iš užsienio, ypač didelis dėmesys yra skiriamas vokiečiams.

Pavyzdžiui, prie autobusų stoties galima įsigyti sumuštinių su žuvimi, kurie yra paklausūs Vokietijoje. Sumuštiniai su silke kainuoja 12 litų, su lašiša – 14 litų.

Kai kurios kavinės savo meniu turistų patogumui užrašo vokiečių, rečiau - anglų kalba, taip pat galima išgirsti svečius kviečiant užeiti užsienio kalbomis.

Brangesni būstai turistams, pigesni – Lietuvos gyventojams

Kambarių ir apartamentų kainos Nidoje greičiausiai yra kontrastingiausios iš visų šalies kurortų.

Vasarą padirbėti į Nidą atvykę studentai pusę lūpų kalba apie tai, kaip iš pažįstamų nuomojasi lovą už 15-20 litų, norintys gali nuomotis kambarius su bendru sanitariniu mazgu nuo 60 litų, kambarių kainos su patogumais kyla nuo 100 litų.

Vidutiniškai apartamentai kainuoja nuo 200 litų parai, tačiau prabangesnių būstų kaina parai siekia 350-500 litų ir daugiau.

Tokius būstus nuomojantys nidiškiai neslepia, jog dažniausiai jų klientais yra užsieniečiai arba užsienio lietuviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)