Kad ir kiek būtų šnekama apie vyrų ir moterų lygybę, vis tik priešingi rezultatai pastebimi tiek Lietuvoje, tiek visoje Europoje. Vienas tokios nelygybės pavyzdžių – ženklus skirtingų lyčių darbuotojų atlyginimas. Štai praėjusių metų „Sodros“ rugpjūčio mėnesio duomenimis, iš 77 veiklos rūšių 68-iose lietuvių vyrų atlyginimai buvo didesni nei moterų: vidutinis vyrų gaunamas darbo atlygis siekė 2072 Eur, moterų – 12 proc. mažiau (1848 Еur).

Atlyginimų nelygybę patvirtino ir šįmet tyrimą šia tema pristatęs VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto mokslininkas dr. N. Černiauskas. Mokslininkas išsiaiškino, koks, regis, natūralus gyvenimo įvykis nulemia skirtingus vyrų ir moterų atlyginimus. Pasak tyrėjo, dėl šio nutikimo moterys vyrų atlyginimo gali neprisivyti net dešimtmetį.

Šiame Delfi straipsnyje sužinosite, kas labiausiai prisideda prie nevienodų atlyginimų, kodėl Lietuva išsiskiria kitų valstybių kontekste ir kaip šią nelygybės problemą būtų galima išspręsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)