Atsieina ir beveik 200 Eur

Štai vienoje sodybų Šventojoje, Naujųjų sutikimas suaugusiam atsieis 88 Eur. Tiesa, į kainą čia įskaičiuota vakarienė, putojančio vyno taurė, šventinė vakaro programa, gyva muzika bei šventinis fejerverkas.

O štai ieškantiems daugiau prabangos, piniginę teks paploninti labiau. Birštone „Vytautas Mineral SPA“ 3 val. truksianti šventinė programa vienam suaugusiam gali atsieiti ir 189 Eur. Į kainą įskaičiuota trijų patiekalų vakarienė, desertų stalas ir gėrimai, tačiau ieškantiems nakvynės už ją tektų mokėti papildomai. Taip pat rašoma, kad svečius linksmintų trys atlikėjai – Latvijos solistas Juris Vizbulis, grupė iš Klaipėdos „Trys apelsinai“ ir dainininkė Liepa.

Galimybė Naujuosius sutikti Vilniaus televizijos bokšte suaugusiajam atsieitų 130 Eur, o vaikui – 70 Eur. Į pasiūlymo kainą įskaičiuotas pakilimas į bokštą, pasitikimo kokteilis, užkandžiai, karštas patiekalas, desertas, taurė putojančio gėrimo, gėrimai iš meniu pasirinktinai už 20 Eur bei dviejų atlikėjų pasirodymas.

DELFI taip pat pasidomėjo ir kiek Naujieji gali atsieiti viename Vilniaus barų „Bardakas“. Buvo teigiama, kad stalelio rezervacijos kaina Naujųjų naktį priklauso nuo žmonių skaičiaus, o žmogui vieta kainuoja 100 Eur. Tiesa, teigiama, kad šiuos pinigus vakaro metu galima išleisti maistui ir gėrimams, o dar 10 Eur kainuotų įėjimas. Jei stalelis rezervuojamas nebūtų, įėjimo kaina siektų 20 Eur žmogui.

Daugiau sau leidžia ir lietuviai

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, paklausta, kiek vidutiniškai kainuoja naujametinės nakties sutikimas, DELFI teigė pasakyti negalinti.

„Manau, kad kainos per šventes truputį pakyla, tačiau išskaičiuoti kiek, negaliu, nes viešbučiai įprastai siūlo visą paketą, kai žmonės atvažiuoja savaitgaliui, turi procedūras, vakarienes. Taip pat darbuotojų atlyginimai per šventes yra mokami dvigubu tarifu, tai, be abejo, viskas brangsta, bet kad jos būtų kosmosas, to nėra.

Evalda Šiškauskienė

Didžiuosiuose miestuose yra barų, kur labiau mėgsta jaunimas, ten susimoki 20-30 Eur, be vakarienės. Manyčiau, kad viešbučiuose kainos taip pat priklauso nuo žvaigždučių.

Kur penkių ar keturių žvaigždžių – brangesnės, bet noriu pasidžiaugti, kad ten dominuoja ne užsieniečiai, o patys lietuviai“, – sakė ji ir pridūrė, kad lietuviai namuose per šventes sėdi vis mažiau, vyksta švęsti į viešbučius, restoranus ir netaupo.

„Žinoma, mums sunku atskirti, kuri dalis yra vietinių lietuvių, nes į šalį sugrįžta ir daug emigrantų, kurie finansiškai turi daug galimybių. Jie pasikviečia giminaičius, apsistoja ilgiau“, – sakė E. Šiškauskienė.

Visgi, asociacijos prezidentės teigimu, Lietuvoje šventes mielai sutinka ir užsieniečiai.

„Pas mus tebevažiuoja ir rusai, ir vokiečiai, ir, bendrai, rusakalbiai, tik viešbučiai nelabai atskiria ar ten baltarusas, ar rusas. Taip pat mus atranda ir skandinavai“, – sakė ji.

Paklausus, ar dar galima rasti vietų nakvynei ar naujametinei vakarienei, E. Šiškauskienė teigė kalbėjusis su kolegomis ir tikino, kad laisvų vietų vos viena kita.

„Nenoriu pasakyti, kad šansų švęsti Naujuosius kažkur jau nėra, bet reikia skambintis į vietas ir klaustis“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)